Marko Brecelj je kljub svoji neozdravljivi bolezni zgovoren, ironičen, prodoren, iskriv, brez dlake na jeziku. Tak, kakršnega poznamo že petdeset let. V oddaji bo delil spomine od svojega prihoda v Slovenijo do ustalitve na Obali.

Umrl je legendarni umetnik, glasbenik, mladinski animator, performer in politični aktivist Marko Brecelj

Kljub svoji neozdravljivi bolezni je še decembra 2021 v Glasbi svetov bil zgovoren, ironičen, prodoren, iskriv in brez dlake na jeziku. Tak, kakršnega smo poznali. V oddaji je delil spomine od svojega prihoda v Slovenijo do ustalitve na Obali. Na svoj način je komentiral tudi aktualni čas: "Obdobje masovne napsihiranosti me ni navdahnilo, da bi ustvaril novo pesem o tu in zdaj. Že kar nekaj časa ne gledam poročil in ne spremljam medijev, kar ne pomeni, da se ne veselim lepote jeseni in vsakega dneva, ki mi je na razpolago."  

Lani poleti, ko se je razširila lažna vest o njegovi smrti, je komentiral: "Morali bi posodobiti gasilske enote, da bi gasile požare na družabnih omrežjih. Predlagam, da država začne vlagati v digitalne gasilske enote. Za kar sem umrl, bi hotel še enkrat umreti."

Marko Brecelj je umrl v petek 4. februarja 2022 v 71. letu starosti.

"Zorenje samostojno razmišljujočih ljudi je najbolj dragocen mikrobiotičen proces, ki se v družbi premalo ceni. V družbi je navidezno podpiran, v resnici pa zatiran."

V oddaji Nedeljski gost oktobra 2020

Val 202