Tokratna Frekvenca X je nastala v sodelovanju s podcastom Številke na našem Multimedijskem portalu. Skupaj z avtorjem podcasta Slavkom Jeričem smo gostili priznanega komunikatorja znanosti Neila deGrassa Tysona.

Z vesoljskimi viri bi končal vojne.

Tokratna Frekvenca X je nastala v sodelovanju s podcastom Številke na našem Multimedijskem centru. Skupaj z avtorjem podcasta Slavkom Jeričem smo gostili priznanega komunikatorja znanosti Neila deGrassa Tysona.

“Omejitvi sta dve. Ne moremo potovati dovolj hitro, da bi prišli na cilj, preden umremo. To je v resnici problem. Ne živimo dovolj časa ali pa nas rakete ne peljejo dovolj hitro. Gre za kombinacijo teh dveh dejavnikov.”

Neil deGrasse Tyson o tem, ali bo človek kdaj zapustil Osončje

DeGrasse Tyson je astrofizik, kozmolog, ustanovitelj Haydnovega planeteriuma v New Yorku in oddelka za astrofiziko v tamkajšnjem Ameriškem naravoslovnem muzeju. Njegove sanje so, da bi “nekoč lahko izkoriščali vire v vesolju. Potem bi se končale vse vojne, ki so se začele zaradi dobrin. Vesolje namreč v svojih virih nima meja.

“Strah pred vesoljci izhaja iz spoznanja, da vemo, kako se mi obnašamo med seboj, ne pa iz znanja ali ugibanja, kako bi vesoljci ravnali z nami. In to je pomembno dejstvo, ki ga je treba upoštevati.”

Celoten intervju na MMC

Maja Ratej, Slavko Jerič