Odmeva razkritje, da so v Ljubljani prijeli domnevna ruska vohuna. Uslužbenci SOVE so dvojico priprli v začetku decembra lani, pisarno naj bi imela za Bežigradom in se izdajala za poslovneža iz Južne Amerike. Državni sekretar v premierjevem kabinetu Andrej Benedejčič ocenjuje, da če se to izkaže tudi v postopkih pred sodiščem, je to dejansko največji uspeh SOVE skorajda od njenega nastanka. Z dopisnico preverjamo, ali so se na zadevo odzvale ruske oblasti.
Druge teme:
- Moskva je Londonu pred letom dni zaradi svaril pred začetkom vojne v Ukrajini zagrozila z raketnim napadom, zatrjuje nekdanji britanski premier Boris Johnson. Navedbe Johnsona je tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov označil za laž. Ob tem Rusija poudarja, da ob novih dobavah zahodnih tankov Ukrajini mirovni pogovori nimajo smisla.
- V prihodnjem študijskem letu še ne bodo povečali števila vpisnih mest za študij medicine, poudarja minister za visoko šolstvo Igor Papič. Dodaja, da to v Ljubljani ni mogoče, dokler se ne razreši prostorska stiska in se zagotovi ustrezno število mentorskih mest v samem kliničnem centru.
- Sonce in sneg. Počitniške radosti na smučiščih prinašajo tudi pasti. Za otroke do 14 let je čelada obvezna, za starejše priporočljiva, med drugim poudarja policist smučar Tadej Čufar. Seveda moram pazit na hitrost na smučišču in na zgoščenost.