O državi je razmislil nekdanji dijaški in študentski šampion v debatiranju Filip Dobranić. Danes diplomant filozofije in sociologije kulture dela v oglaševanju, sicer pa je med najbolj aktivnimi na Inštitutu za druga vprašanja, ki prek spletne platforme Danes je nov dan propagira alternativne oblike politične participacije slovenske javnosti in soustvarja lepši jutri za Slovenijo.

O državi razmišlja nekdanji dijaški in študentski šampion v debatiranju Filip Dobranić. Danes diplomant filozofije in sociologije kulture dela v oglaševanju, sicer pa je med najbolj aktivnimi na Inštitutu za druga vprašanja, ki prek spletne platforme Danes je nov dan propagira alternativne oblike politične participacije slovenske javnosti in soustvarja lepši jutri za Slovenijo.

Ljudje zelo dobro vedo, kaj si želijo. Sposobni so se odločiti, kaj jim je všeč in kaj ne. Želel bi si, da se naš politični prostor predrugači v nekaj, kar se dogaja vsak dan. Ideja praznega čeka za štiri leta se je izkazala za slabo.

Filip Dobranić je prepričan, da moramo iskati nove načine politične participacije, ljudje po njegovem mnenju ne grejo na volitve, ker imajo težave s političnim sistemom in ne z listkom. Diplomant filozofije in sociologije kulture še pravi, da ne šteka nacionalizma: “Ne vidim, zakaj bi bil boljši človek, če bi verjel, da je biti Slovenec nekaj boljšega.”

Mitja Peček