Slovenija praznuje četrt stoletja samostojnosti, ob tej priložnosti bo svoje razmisleke o družbi in državi predstavila 28-letna Tea Jarc, aktivistka, ki deluje predvsem na področju mladinskega dela in mladinskih politik, prostovoljka na sindikatu Mladi plus, ki združuje mlade v negotovih oblikah delovnih razmerij, in študentka prava.

Slovenija praznuje četrt stoletja samostojnosti, ob tej priložnosti je svoje razmisleke o družbi in državi predstavila 28-letna Tea Jarc, aktivistka, ki deluje predvsem na področju mladinskega dela in mladinskih politik, prostovoljka na sindikatu Mladi plus, ki združuje mlade v negotovih oblikah delovnih razmerij, in študentka prava.

“Zaposlitvena kriza pri mladih vpliva tudi na demografsko sliko, mladi se pozneje odločajo za družino. Veliko jih pri 30-ih še vedno živi pri starših in nimajo niti meseca delovne dobe, kar vpliva tudi na pokojninsko blagajno. To niso problemi le mladih, ampak celotne družbe.”

Po 25 letih samostojne države 25 mladih, ki se lahko pohvalijo s presežki na svojih področjih, razmišlja o Sloveniji.

“Ne potrebujemo delitev na naše in tuje, v resnici smo del širšega sveta. Nismo izolirani. Ko bomo sodelovali, bomo lahko dosegali cilje. Če bi mislila, da bosta individualizem in egoizem sledila tudi čez 25 let, potem ne vem, kako bi se vsako jutro zbudila.”

Jan Grilc