O 25-letnici samostojne Slovenije je razmislila 28-letna Nastja Merc, ki v projektnem učenju za mlajše odrasle ali krajše PUM dela z mladimi do 25. leta, ki so izpadli iz rednega šolanja in so brezposelni. Skušajo jim omogočiti nadaljevanje šolanja in jim pomagajo pri iskanju zaposlitve, vsakodnevno je torej v stisku s tistimi, ki jih je družba potisnila na rob.

O 25-letnici samostojne Slovenije je razmislila 28-letna Nastja Merc, ki v projektnem učenju za mlajše odrasle ali krajše PUM na Ljudski univerzi Radovljica dela z mladimi do 25. leta, ki so izpadli iz rednega šolanja in so brezposelni. Skušajo jim omogočiti nadaljevanje šolanja in jim pomagajo pri iskanju zaposlitve, vsakodnevno je torej v stisku s tistimi, ki jih je družba potisnila na rob.

“Mladi na socialnem robu so vse bolj nastrojeni proti državi. Zaradi tega so tudi manj tolerantni in ne čutijo, da bi lahko soustvarjali v Sloveniji.”

Po 25 letih samostojne države 25 mladih, ki se lahko pohvalijo s presežki na svojih področjih, razmišlja o Sloveniji.

“Čez 25 let bomo bolj tolerantni, bolj bomo sprejemali druge ljudi. Moramo po poti sprejemanja drug drugega, vsi morajo dobiti možnost spregovoriti in sodelovati, predvsem pa moramo spodbujati mlade.”

Jan Grilc