Pred praznikom dela je o pogledu na delo med mladimi, aktivizmu in avtonomiji volje spregovoril Marko Funkl. Prihaja iz Zasavja, s trebuhom za kruhom je prišel v Ljubljano. V prestolnici se ukvarja s poučevanjem ruskega jezika, večino svojega časa pa namenja za aktivistično delovanje v Gibanju za dostojno delo in socialno družbo.

Pred praznikom dela je o pogledu na delo med mladimi, aktivizmu in avtonomiji volje spregovoril Marko Funkl. Prihaja iz Zasavja, s trebuhom za kruhom je prišel v Ljubljano. Tisti predsednik Zveze Študentskih klubov Slovenije, ki je pripeljal na ulice tisoče študentov in dijakov. V prestolnici se ukvarja s poučevanjem ruskega jezika, večino svojega časa pa namenja za aktivistično delovanje v Gibanju za dostojno delo in socialno družbo.

Živimo v času, ko smo en dan heroji, ki se borimo proti sistemu in plačujemo davke kot samostojni podjetniki, drug dan pa kot žrtve, zato ker te iste davke moramo plačevati, ostane nam pa bolj malo za preživetje. Ves čas smo nekje med heroji in žrtvami.”

Po 25 letih samostojne države 25 mladih, ki se lahko pohvalijo s presežki na svojih področjih, razmišlja o Sloveniji.

Gašper Andrinek