V prvi epizodi podkasta Brez kosti so Matej Hrastar, Gregor Terzič in Tilen Jamnik govorili o morda celo najboljši sezoni v karieri Gorana Dragiča. Ne sicer v statističnem smislu, kot vodja s klopi pa je pomemben delček v mozaiku ekipe, ki je presenetila vse. Kaj takega kot delajo Slovenci z množičnimi obiski posameznih tekem, v ligi NBA ne poznajo. Razprava se je vrtela tudi okoli največjih presenečenj in razočaranj letošnje sezone. Katere ekipe bi morale biti v končnici pa kaže, da jih tam ne bo tam in kdo je presegel pričakovanja. Med slednjimi sta tudi obe moštvi slovenskih zvezdnikov.

V prvi epizodi podkasta Brez kosti so gostitelj Matej Hrastar ter novinarja Gregor Terzič in Tilen Jamnik govorili o morda celo najboljši sezoni v karieri Gorana Dragiča, ki je kot vodja s klopi pomemben delček v mozaiku

Moštvi Luke Dončića in Gorana Dragiča sta se srečali na 21. rojstni dan prvega in to je bil razlog za novo slovensko veselico na Floridi. Kaj takega, kot delajo Slovenci z množičnimi obiski posameznih tekem v ligi NBA, ne poznajo.

Zame je super videti, kako Slovenci spodbujajo mene in Gogija, mislim, da je to v čast nama dvema, v čast vsej slovenski košarki. Upam, da se bo to še večkrat dogajalo.
– Luka Dončić

Sogovorniki so se posvetili igri Philadelphije in novi sezoni razočaranj. Kaj ne deluje v moštvu, ki mu poveljujeta Joel Embiid in Ben Simmons. Za zdaj kaže, da se bo s to ekipo v končnici srečal Miami Gorana Dragiča, pomembno bo tudi, kdo bo imel prednost domačega igrišča.

Razprava se je nato vrtela okoli drugih presenečenj in razočaranj letošnje sezone. Katere ekipe bi morale biti v končnici, pa kaže, da jih tam ne bo, in kdo je presegel pričakovanja. Med temi sta tudi obe moštvi slovenskih zvezdnikov.

Zanimiva so tudi imena, ki bodo blestela v prihodnje. Bodo kolena Ziona Williamsona zdržala, kam lahko Memphis popelje Ja Morant in, nenazadnje, kakšna pot čaka Vlatka Čančarja?

V rubriki Met s sredine je Grega Terzič napovedal, da se bo Golden State prihodnje leto vrnil v finale, Tilen Jamnik bi si upal staviti, da bo Kawhi Leonard tretjič osvojil prstan s tretjo različno ekipo in znova postal najkoristnejši igralec finala. Padla pa je tudi napoved, da nobeno od ta hip vodilnih moštev v konferencah (Milweaukee in Los Angeles Lakers) ne bo igralo v finalu.

Matej Hrastar