"So otroci, ki se zbujajo ponoči, jokajo, ki jih je treba potolažiti, z nami je deklica, ki je neutolažljiva, vendar ne zaradi domotožja, pa fantek, ki je pred kratkim izgubil mamico. Zgodbe so presunljive in težke, nikoli ne drezamo in ne sprašujemo, dajemo jim le občutek varnosti, da lahko spregovorijo in njihove zgodbe so res težke," o izkušnjah s prvega letošnjega letovanja pravi Nina Balent iz Zveze Anita Ogulin in ZPM.

Poletni tabori so ob zabavi, sprostitvi in uživanju v počitniškem času dobra priložnost tudi za učenje življenjskih veščin, prepoznavanje in pomoč otrokom v stiskah, žal včasih tudi za to, da se otroci lahko do sitega najedo. In še vedno jih ni malo, ki na tabore prihajajo brez najosnovnejših potrebščin. In ki se najraje nikoli ne bi vrnili domov.

Priložnost za krajše ali daljše letovanje bo to poletje dobilo kar nekaj otrok iz programa Botrstvo, zanje so sredstva že zagotovljena. Še vedno pa lahko pomagate, da bo v akciji Čarobno poletje čim več otrok dobilo priložnost vsaj en prijeten dan na izletu, prireditvi, bazenu ali zabaviščnem parku preživeti skupaj z vso družino.

Vsak SMS z geslom BOTER5 ali BOTER10, ki bo v juliju in avgustu poslan na številko 1919, bo namreč v celoti namenjen tej akciji. Hvala vsem za pomoč!

Jana Vidic