Med mladimi, ki te dni zaključujejo šolsko leto, tudi letos ni Mojce. Da sta z mamo sploh lahko preživeli, ji je že od 15 leta pomagala delati v kuhinji. Ko je mama zbolela za rakom, je sama prevzela skrb tako za bolno mamo kot za finančno preživetje.

Še zdaj v skoraj praznem najemniškem stanovanju živita v nenehni negotovosti, ali bosta na različne načine zmogli zaslužiti dovolj, da bo to ostal njun dom. Sploh sedaj, ko Mojca zaradi poškodbe ne more delati in so jima izvršbe izpraznile še zadnje cente na računu. Pri hrani nenehno varčujeta in jesta ostanke, ki jih Mojci prijazno odstopijo, kadar je v službi.

Težje je, ker mama kljub skrhanemu zdravju zaradi komaj predstavljive zakonske luknje nima zdravstvenega zavarovanja in tudi v najtežjih časih ni mogla dobiti socialne pomoči. Mojca, ki je nedavni rojstni dan preživela v celodnevni izmeni, brez vsaj male tortice in simboličnega darila, pa si najbolj od vsega želi končati šolo.

Kako pomagati Mojci?

Mojci do tako želene izobrazbe in iz agonije nenehnega strahu, ali bosta jutri še lahko plačali stanovanje, vsaj minimalno hrane in mamino zdravstveno zavarovanje, lahko pomagate tako s poslanim SMS-sporočilom kot tudi z neposredno donacijo v poljubni višini.

Podatki za nakazila:
ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA MOSTE POLJE
PROLETARSKA CESTA 1, 1000 LJUBLJANA
IBAN: SI56 0201 2002 0297 991
BIC: LJBASI2X
KODA: CHAR
NAMEN: Mojčina zgodba
SKLIC: SI00 709

SMS z besedo BOTER5 in BOTER10 pa lahko pošljete na številko 1919.

Prav vsa poslana sredstva, brez odbitkov, bodo namenjena za Mojčino lažje življenje in za tako želeno končanje vsaj srednje šole.

Če želite pomagati z materialno pomočjo, lahko donirate tudi dobro zaprte pakete, v katere ne dodajajte svežih in hitro pokvarljivih živil. Na paket obvezno napišite, da je namenjen "Za Mojco iz zgodbe Vala 202" in jih dostavite na naslov Proletarska 1, 1000 Ljubljana.

Kontakti za dodatne informacije:
- info@boter.si
- sodelavka Botrstva Tina Lamovšek - 070 698 642
- novinarka Vala 202 Jana Vidic - jana.vidic@rtvslo.si

Hvala vsem, ki pomagate mladim v stiski!

Jana Vidic