Med zgodbami, ki smo jih predstavili v prvem letu naše podpore programu Botrstvo, je bila tudi zgodba takrat 9-letnega Tilna in njegovih dveh bratcev. Po ločitvi so z mamo, ki je izgubila službo, živeli v najemu, ki ga niso mogli plačevati, zato so jim v mrzlem stanovanju že odklopili pitno vodo, večkrat so bili brez hrane, brez šolskih kosil, fantje so morali opustiti vse dejavnosti, ki so jih veselile, nato pa so prav vse imetje izgubili v požaru. Pomoč, ki ste jo takrat zbrali poslušalci, je bila neprecenljiva, omogočila jim je nov začetek in upanje, da je vsemu navkljub mogoče doseči svoje sanje. Tilen jih je: jeseni je na sprejemnih izpitih dosegel vse točke in se vpisal na želen študij. Njegova mama se je zato znova želela zahvaliti vsem, ki so jim takrat omogočili, da niso potonili:

Ne bi splavala takrat. Ne vem, kako bi se končalo, ampak zagotovo ne dobro, ker sem bila popolnoma na tleh.

Tilnova mama

Tu lahko prisluhnete Tilnovi zgodbi iz leta 2012. 

Desetine zgodb otrok in družin smo v tem dobrem desetletju podpore programu Botrstvu predstavili v naših oddajah in nikoli se ni zgodilo, da kakšna ne bi  dobila pomoči in vsaj nekoliko lažje zadihala. Z večino družin smo se nekaj mesecev ali celo let po objavi njihove zgodbe ponovno srečali, da so lahko opisali, kako dobrodošla je bila pomoč.

V letu 2022, ko smo zabeležili deseto obletnico naše podpore Botrstvu, je Tilnova zgodba pomenila piko na i vsemu trudu.  Želimo si, da bi jih bilo v letošnjem še veliko in vabimo vse, ki vam je pomoč naših poslušalcev pomagala, da se nam oglasite na družbenih omrežjih ali na elektronski naslov Jane Vidic, ki je pripravila današnjo oddajo. Tisto, ki je bila pred 10 leti povod za današnjo, in vseh več kot 450 doslej pripravljenih oddaj, pa najdete v našem arhivu. Hvala vsem, ki ste kakorkoli bili del programa Botrstvo.

 

Jana Vidic