Še vedno velja, da je knjiga najlepše darilo. Še posebej, če je to nova slikanica z naslovom Botrovo darilo. Ta je izšla ob jubilejni 10. obletnici projekta Botrstvo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine in Mladinsko knjigo. V njej na silno simpatičen, preprost in nekoliko šaljiv način izvemo, kaj je program Botrstvo in kako malo je potrebno, da nekomu s solidarnostjo in sočutnostjo spremenimo življenje na bolje. Pogovarjali smo se z avtorjem slikanice Boštjanom Gorencem Pižamo.

Ob 10. obletnici programa Botrstvo v Sloveniji je izšla slikanica Boštjana Gorenca - Pižame z naslovom Botrovo darilo, ki otrokom in staršem predstavi pomen in delovanje projekta

Še vedno velja, da je knjiga najlepše darilo. Še posebno če je to nova slikanica Botrovo darilo. Ta je izšla ob jubilejni 10. obletnici projekta Botrstvo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine in Mladinsko knjigo. V njej na zelo simpatičen, preprost in nekoliko šaljiv način izvemo, kaj je program Botrstvo in kako malo je potrebno, da nekomu s solidarnostjo in sočutnostjo spremenimo življenje na bolje.

Avtor slikanice Boštjan Gorenc - Pižama s programom Botrstvo sodeluje že vrsto let. Na vprašanje, zakaj izmed številnih dobrodelnih projektov v Sloveniji s takšnim zanosom podpira prav tega, odgovori:

"Otroci so naša najranljivejša skupina. Pri Botrstvu mi je všeč, da se ne ozira samo na osnovne potrebe, ampak poskrbi tudi za kulturno in športno udejstvovanje, za razvijanje otroških talentov. Vedno namreč poudarja, da je treba otrokom poleg materialnih dobrin pomagati tudi pri njihovem vključevanju v družbo in razvijanju naravnih danosti."

Epidemija je po besedah Anite Ogulin, predsednice ZPM Ljubljana Moste - Polje, v zdrs revščine potegnila veliko družin, ki nikoli prej niso dobivale kakršne koli finančne pomoči. Imeti in potem v hipu ne imeti ničesar, je zanje težka izkušnja, največje žrtve pa so prav otroci. Morda je zato še toliko pomembneje, da v teh časih pogledamo drug na drugega in če to le zmoremo, pomagamo tistim, ki sami ne zmorejo več. Pa naj bo to s sporočilom BOTER5 oz. BOTER10 na številko 1919 ali z nakupom nove slikanice Botrovo darilo, kjer majhen delež kupne cene namenite tudi otrokom v stiski.

Neža Borkovič