Kar nekaj humanitarnih dražb se je v podporo Botrstvu zvrstilo v minulih letih tudi v našem programu, zadnja, lansko jesen, je prinesla 30.000 evrov za pomoč na športni poti treh mladih, zelo talentiranih košarkarjev. Dražili smo športne copate, s katerimi je »zlati deček« Luka Dončić odigral vse tekme evropskega prvenstva in ki jih je nemudoma po zmagi brez pomisleka sezul in podaril za našo dražbo. Zdaj je pred nami naslednja.

Samo iz podjetja Bauhaus je ponovno ponudil najvišji znesek na dražbi. Izkupiček dražbe gre za tri športne talente iz projekta Botrstvo

Na dobrodelni večerji je najvišji znesek za podpisan dres Luke Dončića ponudil Samo iz podjetja Bauhaus. Cena se je ustavila pri 15.000 evrih!

Kako je prišlo do dražbe?

Luka Dončić je prijateljema Saniju Bečiroviću in Boštjanu Nachbarju, ki se ta teden poslavljata od profesionalne košarkarske poti, podaril ekskluziven dres, s kakršnim bo začel svojo prvo sezono pri Dallas Mavericks. Podaril ga je z željo, da ga na dobrodelni dražbi prodata in izkupiček namenita za pomoč športnim talentom iz projekta Botrstvo. “To je enak dres, kot ga bo Luka nosil na svoji prvi profesionalni tekmi v NBA, ne gre za repliko in za tiste vrste dresa, ki ga je sčasoma mogoče kupiti v trgovski ponudbi klubov. To je trenutno eden redkih dresov na svetu, v klubu so nam naredili veliko uslugo, da so natisnili dodatni kos. Luka ga je klub številnim klubskim in drugim omejitvam uspel podpisati in nam ga poslal prav zato, da bi ob koncu dobrodelne dražbe, ki bo tudi vrhunec najine poslovilne prireditve, dobili čim več sredstev za mlade športne talente iz projekta Botrstvo,” je o ekskluzivnem dresu povedal Sani Bečirović.

Zakaj Luka pri dražbi ne sme sodelovati?

Luka Dončič je svoje veliko razumevanje za stiske otrok pokazal že na evropskem prvenstvu. Svoje športne copate, s katerimi je igral vse tekme, tudi zmagovito, je še pred garderobo brez pomisleka sezul in podaril za dražbo, s katero smo v etru Vala 202 iztržili 30 tisočakov, ki so bili v celoti in brez odbitkov namenjeni za pomoč trem zelo nadarjenim mladim košarkarjem. 

Tudi takrat kot član španskega Reala na dražbi ni smel sodelovati, tokrat, pod okriljem NBA, pa so pravila še bistveno strožja, zato žal ni smel posneti niti fotografije: “Luka zdaj živi v okolju, ki ima kup pravil. Njegovo prisotnost pri dražbi na kakršen koli način bi moral odobriti njegov klub, NBA in najbrž še kdo. Žal zato pri dražbi ne more sodelovati, je pa s samo gesto, s tem, da je dres podaril, ga podpisal in ga namenil za najino dražbo, pokazal, da mu pomoč otrokom veliko pomeni!” pojasnjuje Bečirović.

Takega dresa nikjer ni mogoče kupiti!

To, da je tako ekskluziven dres zdaj že v Sloveniji in bo na dražbi na poslovilni prireditvi Košarkarska simfonija, je velik dosežek, je prepričan. “Izjemno težko ga je bilo dobiti! Ne le zato, ker je Luka trenutno v posebnem programu, kjer so igralci  na skrivnih lokacijah in popolnoma nedosegljivi za medije, pač pa tudi zato, ker teh dresov enostavno ni! Zato sva mu izjemno hvaležna, njegovi družini in klubu Dallas Mavericks. Dres je namreč od tam potoval v New York v hotel, kjer ga je Luka podpisal in kjer so ga na recepciji za nekaj ur tako ‘založili’, da smo že mislili, da je izgubljen. Nato pa so ga po 15 urah le čudežno našli. Zdaj je že srečno pripotoval v Slovenijo in je pripravljen, da v sredo na dražbi dobi novega lastnika.

Izjemen kos športne zgodovine vzhajajoče košarkarske zvezde

Sam sicer rad pretiravam, a tokrat prav nič, če rečem, da je ta dres neprecenljiv. Vemo, kako je Luka že uspel na evropskem parketu, če bo tako nadaljeval še na ameriškem, bo vrednost njegovega prvega uradnega dresa, sploh pa, ker je podpisan, še večja! Že zdaj pa je imeti v rokah ta kos izjemen privilegij,” je navdušen Bečirović, ki dobrodelno dražbo pripravlja skupaj z Boštjanom Nachbarjem.

Na posebni dvodnevni prireditvi ob slovesu od profesionalnega košarkarskega parketa želita z dražbo pomagati mladim športnikom, ki svoje talente šele razvijajo. “Odkar sva na parketu, tudi zdaj kot organizatorja košarkarskih kampov in šole, vidiva, kako pomembna so sredstva za razvoj mladih talentov. Zato si želiva, da bi tudi na tej dražbi za tri mlade športne talente iz Botrstva v Sloveniji znova uspeli dokazati, da imamo posluh in srce za to, da otrokom omogočimo pravilen športni razvoj!

Potek dražbe:

3.000 € – Vasja, 24. 8., 15.30

3.200 € – Andrej, 25.8., 21.57

5.000 € – Matija, 26.8., 11.10

6.000 € – Samo, 29.8., 12.00

______

Končna cena: 15.000 € – Samo (Bauhaus), 29.8., 21.15

 

  • Na dražbi lahko sodeluje vsak, ki v uredništvu Vala 202 ob klicu oz. v elektronskem sporočilu na val202@rtvslo.si sporoči podatke o identiteti in svoje kontaktne podatke.
  • V javnih objavah in ob glasovanju je lahko dražitelj anonimen.
  • Najmanjša vsota za zviševanje ponudbe je 200 evrov.
  • Ponudbo za sodelovanje na dražbi bo mogoče oddati do srede, 29. avgusta, do 15.00 ure. Dražbo bomo končali z dobrodelno večerjo v Ljubljani, v sredo, 29. avgusta, ob 21.00. Na večeru ob koncu dražbe bosta sodelovala ponudnika dveh najvišjih zneskov.
  • Čas za podpis donatorske pogodbe z ZPM Ljubljana Moste-Polje, ki vodi projekt Botrstvo v Sloveniji, je do četrtka, 30. avgusta letos do 14.00.
  • Zmagovalcu dražbe bo dres izročen po plačilu celotne kupnine na račun ZPM Ljubljana Moste-Polje; če bo kupnina poravnana v četrtek, bo donator dres lahko prevzel na večerni košarkarski tekmi Sanija Bečiroviča in Boštjana Nachbarja.

Donatorji lahko za športne talente prispevajo tudi poljuben znesek na račun

Podatki za UPN

Dražba poteka vsak dan od 7. do 19. ure po telefonu 01/475-2-202 oziroma kadar koli po e-pošti: val202@rtvslo.si. Ponudnik je ob višini zneska dolžan navesti tudi osebne podatke o identiteti in svoje kontaktne podatke, oboje bo samo za interno uporabo.

Dražba se je začela v petek, 24. avgusta letos.

Val 202