Antidepresivi spremenijo osebnost, zameglijo um in uničujejo možgane! Zdravljenje z antidepresivi je zgolj potuha in znak slabosti uporabnika, prinaša odvisnost in hude stranske učinke, povečuje tveganje za samomor.

Antidepresivi spremenijo osebnost, zameglijo um in uničujejo možgane! Zdravljenje z antidepresivi je zgolj potuha in znak slabosti uporabnika, prinaša odvisnost in hude stranske učinke, povečuje tveganje za samomor. Zmote ali resnica? Nezaupljivost ali predsodki?

Psihiater dr. Miran Možina: “Antidepresivi so pogosto edina rešitev, moramo pa vedeti, da se za tabletami skrivajo tudi interesi farmacevtskih multinacionalk. Vera v tablete se lahko tako usidra v človeka, da ima občutek, da se bo zgodilo nekaj hudega, če jih bo opustil.”

Upad interesov, želja po socialnem umiku, občutki manjvrednosti, samomorilne misli. Če je večina simptomov prisotnih najmanj 14 dni in ljudi dobesedno ohromi, lahko govorimo o klinično pomembni depresivni epizodi. Mnogi začnejo zdravila jemati prezgodaj,” pravi psihiater dr. Miran Možina.

Za zdravljenje je tako pri predpisovanju zdravil ključna natančna diagnoza. Do leta 2020 bo po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije depresija drugi največji svetovni zdravstveni problem, takoj za boleznimi srca in ožilja.

Danila Hradil Kuplen