Če se je po 83. zmagi zdelo, da res ne ve, kaj bi povedala, se je včeraj sprostila in z nami delila celo paleto svojih občutkov in čisto običajnih zagat, na katere morda sploh ne bi pomislili.

Mikaela Shiffrin ne blesti le na progi, ampak tudi pred mikrofoni in kamerami.

Po prvi zmagi tu na Kronplatzu sem imela veliko obveznosti in sem res skušala čim prej v posteljo, seveda sem še malo gledala nočni slalom iz Schladminga, ampak nikakor nisem mogla zaspati. Zbudila sem se ob polnoči, ob treh, ob petih. In neprestano sem razmišljala: zakaj ne morem zaspati?! Kaj moram še dokazati? Zakaj se moje misli nikoli ne ugasnejo. Tako da sem bila zjutraj res utrujena. Morda o tem že preveč govorim, ampak sem ravno v bolj nesrečnem delu mesečnega cikla, tako da sem že tako ali tako čustvena in utrujena. Tako da se je ta niz tekem ‘idealno’ povezal s tem. Včasih je to res malo težko uskladiti.

In kaj naredi Mikaela Shiffrin, ko je utrujena in je vsega preveč? Misli si: "Saj sta samo dve vožnji, samo dvakrat 60 sekund." In se prepriča: "60 sekund pa že lahko zdržim." Zveni kar dobra ideja za premagovanje čustveno ali fizično napornih nalog. Ker so njene neprespane noči bolj izjema kot pravilo, me je zanimalo o čem sanja? Njena predstavnica za odnose z javnostmi ji je v smehu namignila, naj ne odgovori Alex. Torej ne Aleksander Aamodt Kilde. Odgovor je šel v nepričakovano smer.

Čudne sanje imam. Niso ravno pozitivne. Pogosto me tlačijo more. Prejšnjo noč sploh nisem spala in sanjala, bila sem res lačna. Čeprav smo imeli odlično večerjo, sem morala ob polnoči in ob treh zjutraj grizljati prigrizke. In potem nisem mogla zajtrkovati, ker sem bila preveč nervozna.

 

Foto: Jure Gasparič

Anja Hlača Ferjančič