Val 202 izbira ime meseca februarja. Kandidati so štirje, možnosti za glasovanje pa naslednje: glasujete lahko v spletni anketi, pokličete v studio ali pošljete SMS.

Glasovanje v anketi na spletni strani Vala 202.

Kandidati:

- Jernej Lorenci, režiser, ki s predstavo Iliada ni le združil SNG-ja Drame Ljubljana, Mestnega gledališča ljubljanskega in Cankarjevega doma, temveč je zaradi svojevrstne umetniške sugestivnosti s predstavo tudi presegel oznako gledališkega dogodka. (SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

- Tina Maze, naša najboljša smučarka, je v igri stotink na svetovnem prvenstvu v Vailu najprej dosegla drugo mesto v superveleslalomu, v kraljevski disciplini pa zmagala in postala svetovna prvakinja v smuku. Pozneje je postala še svetovna prvakinja v kombinaciji. (SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

- Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, je z dolgoletnim strokovnim delom odločilno prispeval k njeni šampionski karieri, v kateri je osvojila tudi 13 kolajn na velikih tekmovanjih, od tega kar šest zlatih. (SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

- Marjana Lipovšek, vrhunska mezzosopranistka, ki je v avstrijski prestolnici kot prva Slovenka prejela zlato medaljo za svoj prispevek h kulturnemu razvoju in kulturni podobi zvezne dežele Dunaj. (SMS s ključno besedo VAL4 na 1919)

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 evro za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa na Valu 202 pripovedujemo zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.