Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasbeni program

Tomaž Purkart

25 prispevkov


Glasbeni urednik v glasbenem uredništvu Vala 202, urednik in voditelj oddaje Glasba Svetov. Njegovo načelo je: V miru se bolje dela in več naredi.


25.11.2023

Keiko Matsui, Jambinai, Seckou Keita, Mangiaracino, Brandt Brauer Frick, Sheikhs Shikhats & B'net Chaabi

Raznolikost tokratne oddaje namiguje na izvrstni balzam za ušesa. Keiko Matsui, Jambinai, Seckou Keita, Mangiaracino, Brandt Brauer Frick, Sheikhs Shikhats & B'net Chaabi.


20.6.2023

Poletna noč

Poletna noč je vsakoletni tradicionalni gala koncert, ki predstavlja bogato dediščino slovenske zabavnoglasbene zakladnice v izvedbi velikega revijskega orkestra. Tokrat bo posvečen izjemnemu avtorskemu opusu kantavtorja Tomaža Domicelja, ki je marca letos praznoval 75 let. Z razlogom je letošnja Poletna noč dobila tudi naziv po eni izmed njegovih najbolj prepoznavnih pesmi, Srečen dan. Pred koncertom se je z njim pogovarjal Tomaž Purkart.


18.6.2022

Avdio portret glasbenika - Gašper Bertoncelj

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne slišite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.


4.6.2022

Portret glasbenika - Andrej Šifrer

Slovenski kantavtor, skladatelj in pevec Andrej Šifrer je prvega maja praznoval svojo častitljivo obletnico, 70. rojstni dan. V svoji 50-letni glasbeni zgodovini je obredel ves svet, sodeloval s številnimi glasbeniki, s katerimi je tudi posnel veliko plošč, blizu dvesto pesmi. Poln humorja, tudi zelo čustvenih trenutkov bo z anekdotami, prigodami v oddaji Glasba svetov opisal svoje življenje.


30.1.2022

Andrej Štritof

Pred štiridesetimi leti je ustanovil punkovsko skupino Otroci socializma, pozneje bil menedžer, tudi skupine Videosex, danes pa je uspešen fimski direktor in producent produkcijske hiše Perfo. Njegovo zanimivo življenjsko zgodbo bo povezala glasba, ki jo zelo dejavno spremlja še danes. Gost oddaje Glasba svetov bo Andrej Štritof.


25.12.2021

Avdio portret - Stanislav Špegel

Je iz Velenja in le malo vas ve, da je leta 1980 ustanovil skupino Šank Rock. Od strun je v osemdesetih prešel na tipke. Ustvarja glasbo, ki bo vedno sodobna in poslušljiva. Svojim glasbenim izletom daje vedno nova in nova imena, jim dodaja vizualna sporočila ter jih oblikuje v multimedijske predstave. Razgledan in izviren svetovljan slovenske elektronske glasbe je v pogovoru tudi duhovit. Gost oddaje je Stanislav Špegel.


12.6.2021

Glasbeni portreti: Igor Leonardi

Nocojšnji gost bo glasbeni svetovljan Igor Leonardi, ki je studio in odre v Ameriki delil tudi s Kirkom Hammetom in Jasonom Newstedom (Metallica).


6.2.2021

Portret vsestranskega glasbenika Blaža Celarca

Tokratni gost oddaje bo vsestranski glasbenik, ki ga slovenska javnost preslabo pozna. Deloholik Blaž Celarec je posnel več kot devetdeset albumov in je eden najbolj zaželenih tolkalcev pri nas. Izvedeli boste vse o njegovi glasbeni karieri, slišali pa tudi veliko dobre glasbe, ki jo je posnel skupaj s številnimi znanimi zasedbami.


19.12.2020

Glasbeni portret Iztok Novak

Pesnik, igralec, organizator prireditev in radijski voditelj Iztok Novak Easy.


12.12.2020

Glasbeni portret: Drago Mislej - Mef

Glasbeni portret: Drago Mislej - Mef.


7.2.2019

40 let od koncerta skupine Queen v Ljubljani

7. februarja 1979 je legendarna skupina Queen nastopila v Hali Tivoli v Ljubljani. "Freddie je legel na klavir in pil šampanjec," se spominja Romana (na fotografiji s spominskim šalom), ki je bila na koncertu kot 15-letno dekle. Podobne spomine ima poslušalka Meta, koncerta Queenov pa se spominja tudi Tomaž Purkat, glasbeni urednik na Valu 202. Pomagal je glavnemu organizatorju in celo prišel v stik s člani benda, ki so se mu vsi podpisali na vstopnico.


6.7.2015

NATALIE IMBRUGLIA - POGOVOR

Natalie Imbruglia začenja svojo svetovno turnejo prihodnji teden na festivalu Pivo in cvetje v Laškem. Z njo se je pogovarjal Tomaž Purkart.


10.5.2014

ŽPZ Laibach, Lykke li, Alya

Najprej o švedskem triu Dirty Loops, ki se za prepoznavnost med drugim lahko zahvali svetovnemu spletu. Nekaj besed bo namenjenih tudi britanskim nagradam Ivorja Novella, ki poudarjajo kvaliteto v glasbi. Na koncu pa nekaj idej za obisk koncertov v naslednjem tednu.


10.5.2014

ŽPZ Laibach, Lykke li, Alya

Glasbeno uredništvo je tokrat v Express strnilo napoved trenutno morda najbolj pričakovanega koncerta skupine Laibach. Ta je v zadnjem obdobju na turneji ob izidu albuma Spectre, ki ga bodo v petek, 16. maja, predstavili tudi poslušalstvu v Ljubljani. Spregovorimo še o Lykke Li in lestvici najbolj predvajanih skladb na slovenskih radijskih postajah.


26.3.2014

Psihomodo pop, Dirtmusic in koncertnik

Hrvaška rock skupina Psihomodo pop ob mnogih okroglih obletnicah predstavlja svoj deseti album Čiribu Čiriba. Ameriškega glasbenika Chrisa Eckmana smo ujeli tik pred odhodom v Afriko. Z zasedbo Dirtmusic bo kmalu izdal tretjo ploščo Lion City, o kateri se je pogovarjal s Tomažem Purkartom. Jernej Vene pa vas v tem tednu vabi na štiri domače koncerte.


26.3.2014

Psihomodo pop, Dirtmusic in koncertnik

Hrvaška rock skupina Psihomodo pop ob mnogih okroglih obletnicah predstavlja svoj deseti album Čiribu Čiriba. Ameriškega glasbenika Chrisa Eckmana smo ujeli tik pred odhodom v Afriko. Z zasedbo Dirtmusic bo kmalu izdal tretjo ploščo Lion City, o kateri se je pogovarjal s Tomažem Purkartom. Jernej Vene pa vas v tem tednu vabi na štiri domače koncerte.


12.3.2014

Hiphopovska ulična eksplozija in novi Gatuzo

Klemen Klemen in Boštjan Napotnik – Napo opozarjata na festival Street Explosion, ki se po dvanajstih letih vrača na ulice prestolnice. Hrvaški rock dvojec Gatuzo ima nov album Gdje Idemo, dodajamo pa še sveže godbe zasedb Metronomy in nemških četrt – stoletnikov Die Fantastischen Vier, za piko na i pa funky poredno Pixie Lott.


22.2.2014

Glasba svetov: Angelique Kidjo

V soboto, 1. marca, bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma nastopila Angelique Kidjo. Nova Mama Afrika, kakor jo tudi imenujejo, bo poleg svoje zadnje plošče Eve, izšla je konec januarja, predstavila tudi večino ostalih uspešnic.


1.2.2014

Bohem, Van Gogh, Tina Turner in Phoenix

Bohem letos praznujejo prvo dekado glasbenega ustvarjanja. Ob jubileju je 26. januarja izšel njihov tretji studijski album z naslovom Na drugem bregu. V Expressu ga bo na kratko recenziral Jernej Vene. Ob izidu odlične devete izdaje srbskih rockerjev, banda Van Gogh, je z njihovim ustanoviteljem Zvonkom Đukićem Đuletom, govoril Tomaž Purkart.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt