Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Sandi Škvarč

139 prispevkov2.11.2023

Nogomet

Slovenska ženska reprezentanca je z domačo tekmo proti Belorusiji vstopila v drugi del skupinskega dela lige narodov. V športni zgodbi se posvetimo oceni dozdajšnjih nastopov in nadaljnjim nasprotnicam v tekmovanju.


29.10.2023

Dvoranski nogomet

V Podčetrtku so se sklenili boji ene od skupin lige prvakov v dvoranskem nogometu. Kako dobro so domače prizorišče v lovu za napredovanje med najboljših šestnajst ekip v Evropi izkoristili nogometaši slovenskega prvaka Dobovca, v današnji jutranji športni zgodbi razmišlja Sandi Škvarč.


5.10.2023

Dvoranski nogomet

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu se meri v elitnem delu kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo, na katerem sicer še nikoli ni igrala.


19.9.2023

Novi selektor slovenskih nogometašic

Na Nogometni zvezi Slovenije so predstavili novega selektorja. Po odstopu Boruta Jarca, njegovo delo je bilo kamen spotike reprezentantk, bo na slovensko klop sedel Saša Kolman.


20.8.2023

Jadranje

V Haagu se z zadnjim tekmovalnim dnem končuje svetovno prvenstvo v jadranju, na katerem so se ob odličjih delile tudi vozovnice za olimpijske igre v Parizu.


23.7.2023

Nogomet

Poletni meseci prinašajo vrhunec ženskega nogometa v letošnjem letu. Avstralija in Nova Zelandija gostita deveto svetovno prvenstvo.


13.6.2023

Nogomet

Slovenska nogometna reprezentanca se pripravlja na kvalifikacijski tekmi za Evropsko prvenstvo. V času, ko so reprezentanti v Sloveniji, je priložnost, da se idoli družijo tudi z nadobudnimi nogometaši. Utrinek z druženja otrok s slovenskimi reprezentanti ujamete v torkovem jutru.


5.4.2023

Tadeja Jakus: Današnji prehranski svet je zelo drugačen kot nekoč

Dr. Tadeja Jakus, z dekliškim priimkom Pregelj, je otroška leta in zgodnjo mladost preživela na Malem Polju, zaselku pri Colu nad Ajdovščino od koder se je podala na dolgo pot izobraževanja. Zaokrožila jo je z znanstvenim nazivom. Je univerzitetni inženir živilske tehnologije, kot višja predavateljica in raziskovalka na področju prehrane in gibanja je zaposlena na Univerzi na Primorskem, fakulteti za vede o zdravju, Katedri za prehransko svetovanje-dietetiko. V pogovoru nam je predstavila nekaj splošnih pravil in zmot oziroma »resnic« o prehranjevanju. Tudi v luči današnjega življenjskega tempa, ko se premalo zavedamo, kako prepleteni sta psihologija in prehrana. S Tadejo Jakus se je pogovarjal Sandi Škvarč


8.4.2023

Tadeja Jakus

Bolje debel in srečen, kot suh in tečen, pravi pregovor, ki ponazarja skrajnosti, s katerimi se v povezavi s prehranskimi navadami sooča moderna družba. Strokovnjaki obenem opozarjajo, da se premalo zavedamo, kako prepleteni sta prehrana in psihologija. Veliko je zmot oziroma privlačnih resnic, ki se jih radi oprimemo pri krmarjenju skozi današnji življenski tempo. Znanstvena dognanja s tem v zvezi nam bo v nočnem klepetu predstavila dr. Tadeja Jakus, višja predavateljica in raziskovalka na področju gibanja in prehrane s Katedre za prehransko svetovanje-dietetiko Univerze na Primorskem. Na obisk jo je povabil Sandi Škvarč.


30.1.2023

Nekdanji nogometaš, ki se je usmeril v butična potovanja

Mnogo športnikov se po koncu aktivne kariere znajde na razpotju, z vprašanji kako naprej. Nekaterim se sicer uspe na ta trenutek bolje pripraviti, predvsem seveda tistim, ki so istočasno peljali športno in pot izobraževanja. Eden izmed njih je nekdanji sežanski nogometaš Uroš Stanić, ki je z zaključkom aktivnega igranja uspešno zaokrožil tudi študij in bil pripravljen na drugo kariero. Po letih delovanja v nogometnem marketingu, jo je usmeril v butični turizem. V Sežani se je z njim pogovarjal Sandi Škvarč.


19.11.2022

Alen Milavec

V Podkraju, vasici nad Ajdovščino na robu Vipavske doline, se je pred 103 leti rodil legendarni slovenski fotograf Edi Šelhaus. Po njegovih stopinjah, gledano seveda iz današnje perspektive, stopa še en Podkrajčan, Alen Milavec, ki se je prav tako izučil za fotografa ter se odločno podal v ta poklic. Naključno srečanje ga je pripeljalo do kolesarskega asa Tadeja Pogačarja in danes je njegov uradni fotograf, kot vrstnika sta stkala tudi pristne prijateljske vezi. Alen Milavec bo svojo zgodbo poklicnega fotografa predstavil v nočnem obisku.


2.11.2022

Nogomet in košarka

Nogometna liga prvakov in košarkarski evropski pokalii bodo v središču sredinega večera, ki uvod ponuja v popoldanskih športnih minutah.


27.10.2022

Nogomet in rokomet

V popoldanskih športnih minutah zaokrožimo peti krog v nogometni ligi prvakov in napovemo pester rokometni večer na valu 202.


22.10.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se ogrejemo pred uvodno tekmo nove sezone svetovnega pokala alpskih smučark in smučarjev in postrežemo s svežimi novicami iz Macaoa, kjer se na enem najmočnejših turnirjev sezone merijo namiznoteniški igralci.


9.10.2022

Barkovljanka

Tržaški zaliv vsako leto oktobra zasedejo jadrnice na tradicionalni Barkovljanki, ki ponuja jadralske užitve vseh vrst. Utrinek ujamete v jutranji športni zgodbi.


22.9.2022

Alpsko smučanje

Alpske smučarke in smučarji končujejo osrednji del priprav na novo sezono. Pred prvimi tekmami, ki bodo na sporedu že čez dober mesec dni, pa se bodo pripravljali na evropskih ledenikih.


13.9.2022

Kolesarstvo in tenis

V dopoldanskih športnih minutah sta osrednji tekmi kolesarstvo in tenis. Kolesarska karavana se je preselila v Avstraijo na svetovno prventsvo, teniške igralke pa se v Portorožu merijo na največjem domačem turnirju.


3.9.2022

Odbojka, košarka in športno plezanje

V dopoldanskih športnih minutah napovemo tri najodmevnejše športne dogodke dneva. Osrednje pozornosti bodo v Stožicah deležni odbojkarji v osmini finala svetovnega prvenstva na tekmi z Nemčijo, košarkarje čaka na evropskem prvenstvu dvoboj z Madžari, plezalci pa se bodo prvič na tekmi svetovnega pokala pomerili v Kopru. Vrhunce ujamete na Valu 202, kjer pospremimo tudi zanimivo etapo na kolesarski dirki po Španiji.


31.8.2022

Odbojka, tenis, vaterpolo in balinanje

V dopoldanskih športnih minutah prepletemo aktualne teme na čelu z zadnjo tekmo predtekmovanja slovenskih odbojkarjev, ki so v Stožicah igrali z Nemčijo. Vaterpolska reprezentanca se z Izraelom meri v Splitu, Slovenija pa bo gostila tudi evropsko prvenstvo v balinanju.


27.8.2022

Odbojka in slalom na divjih vodah

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo svetovnemu prvenstvu v odbojki in predzadnji tekmi svetovnega pokala slalomistov na divjih vodah.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt