Rok Kužel

Rok Kužel - Voditelj

Voditelj. Nekdaj sovoditelj nedeljske večerne oddaje Valodrom in terenski reporter, danes je njegovo radijsko delo nekoliko v senci televizije. Kljub temu radio ostaja njegova prva ljubezen. Prve namreč ne pozabiš nikoli!

Izštekani so prerasli moje muhe in želje

Ime tedna je postal Jure Longyka, avtor in voditelj oddaje Izštekani, ki že 25 let spodbuja, podpira in odkriva nove pa tudi stare slovenske glasbene ustvarjalce

Brez večjega truda se zna vživeti v psiho otroka

Ime tedna je Jurij Souček, dobitnik Ježkove nagrade za življenjsko delo. Govoril je o tem, da je "dedek" vseh, o začetkih na televiziji, sinhronizaciji risank in o tem, da mu je ljubši radio kot TV

Odkritje, ki daje upanje pacientom

Ime tedna je dr. Igor Križaj, znanstvenik na Inštitutu Jožefa Stefana, ki je z ekipo sodelavcev odkril in opisal antikoagulantni protein iz kačjega strupa

Tanka je meja med zdravilom in prehranskim dopolnilom

Prehranska dopolnila niso namenjena zdravljenju in se jim teh lastnosti tudi ne sme pripisovati

Ime tedna je Ines Frančeškin

Na 33. svetovnem prvenstvu gozdnih delavcev v norveškem Lillehammerju, kjer so prvič nastopila tudi dekleta, je postala svetovna podprvakinja v skupnem seštevku disciplin

Za festival je tudi pekla pecivo

Ime tedna je postala Polona Prosen, programska soselektorica Ane Desetnice, enaindvajsetega mednarodnega festivala uličnega gledališča

Če hočemo biti dobrodelni, ne moremo plavati v rdečih številkah

Jernej Kenda je vodja festivala Gora Rocka, vsakoletnega posebnega glasbenega dogodka, kar poudarjajo tako glasbeniki kot tudi obiskovalci.

Arhitektura je namenjena predvsem ljudem

Za ime tedna ste izbrali Marušo Zorec, arhitektko, ki so jo izbrali za sodelovanje na letošnjem arhitekturnem bienalu v Benetkah

Možgani so kot prstni odtisi

Za ime tedna ste izbrali Miho Kosa, vodjo Hiše eksperimentov

Transmaščobne kisline

V Sloveniji je začel veljati pravilnik, s katerim Slovenija, kot doslej že sedem drugih evropskih držav, omejuje vsebnost transmaščobnih kislin v živilih