Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Luka Skarlovnik

18 prispevkov28.11.2023

Olimpijske kvalifikacije v košarki

V Miesu ob Ženevskem jezeru je vodstvo Mednarodne košarkarske zveze izžrebalo kvalifikacijske skupine za uvrstitev na olimpijske igre v Parizu. Turnirji bodo med 2. in 7. julijem prihodnje leto, o slovenskih nasprotnikih pa podrobneje v tokratni športni zgodbi.


8.11.2023

Košarka

Košarkarji Olimpije so odigrali še peto tekmo letošnjega evropskega pokala. Vtise iz Benetk ujamete v jutranjem športnem utrinku.


1.11.2023

Košarka

Košarkarjem Olimpije letošnja sezona evropskega pokala ne gre po načrtih. Ob težavah s poškodbami ključnih igralcev se ne predajajo in sproti krpajo luknje. Razpoloženje v moštvu je vse boljše, zdi pa se, da ekipi še vedno manjka igralec za ključne trenutke dvobojev.


20.10.2023

Tečem, da lažje živim

Slovenske Konjice septembra tečejo. Maraton z dušo je ena mnogih prireditev, ki zaznamujejo tekaško jesen. Dežju, vzponom in desetim kilometrom je tokrat kljuboval tudi valovski mikrofon.


11.10.2023

Košarka

Luka Dončić se z moštvom Dallasa pripravlja na novo sezono lige NBA. V sklopu priprav se je v Španiji pomeril s svojim nekdanjim klubom Real Madridom, prek katerega si je pred leti tlakoval pot čez lužo v svet košarke na najvišji ravni.


4.10.2023

Rekreacija: Tekaško navdušenje in množičnost pred desetletjem

Ta mesec bomo kar nekaj programskega časa namenili športni rekreaciji, še posebno teku, saj se bliža največja slovenska rekreativna prireditev: Ljubljanski maraton. Tekači bodo na startu že čez dobra dva tedna in zdaj je še čas, ko lahko vsaj nekoliko izboljšajo svojo pripravljenost.


17.9.2023

Morje Dončićevih dresov na Bledu

Na Blejskem jezeru se je odvijal edinstven dogodek ob predstavitvi novih košarkarskih copat Luke Dončića. Na splavu nekaj deset metrov od obale je bilo postavljeno košarkarsko igrišče, kjer se je odvijal mladinski turnir trojk. Poleg dogajanja na igrišču, kjer so pripravili še spektakel v zabijanju in NBA kliniko za mlajše, se je ogromno dogajalo tudi v navijaški coni - tam je izstopala popularnost najboljšega slovenskega košarkarja. Mrgolelo je gledalcev z Dončićevimi dresi. Ogledali so si NBA pokal in se preizkusili v različnih izzivih.


6.9.2023

SP v košarki: Luka Dončić je tarča nasprotnikov, a ukvarjati se moramo s košarko

Slovenija je po porazu proti Kanadi v četrtfinalu izpadla iz boja za kolajne na košarkarskem svetovnem prvenstvu, a v prihodnjih dneh še vedno lahko nadgradi do zdaj najboljše sedmo mesto. Najmanjša država uvrščena med osem najboljših ostaja fenomen, a vnovična nervoza slovenskih košarkarjev po provokacijah nasprotnikov odpira vprašanja o rdeči niti slovenske reprezentance.


3.9.2023

SP v košarki: Nedosojene napake in grobosti je treba vzeti v zakup

Končan je predtekmovalni del svetovnega prvenstva v košarki. Slovenija se od Okinave poslavlja z visokim porazom proti Nemcem, naša reprezentanca pa si je uvrstitev med najboljšo osmerico zagotovila že pred današnjo tekmo. Po izjemni predstavi proti Avstraliji je bil boj za prvo mesto pričakovano zelo fizičen, Slovenija pa je tudi po provokacijah nasprotnika izgubila rdečo nit.


1.9.2023

SP v košarki: Luka Dončić je tudi čustveno dozorel

Po novi izjemni zmagi na košarkarskem svetovnem prvenstvu je Slovenija dokazala, da je na ravni najboljših reprezentanc. Po tekmi z Avstralijo, kjer so Slovenci navdušili z ekipno igro, je uvrstitev med osmerico zagotovljena. Luka Dončić je imel hitro težave z osebnimi napakami, odlično tekmo je odigral Mike Tobey, kar štirje reprezentanti z dvomestnim številom točk.


28.7.2023

Maribor gosti Olimpijski festival evropske mladine

Tekmovalci med 14. in 18. letom se na največjem dogodku za mlade športnike za kolajne potegujejo v enajstih disciplinah. Polna tekmovališča navijačev, mednarodno vzdušje in profesionalizem potrjujejo status olimpijskega dogodka. To so pomembne stopnice tudi v karieri 138 slovenskih reprezentantov.


25.7.2023

Olimpijski festival evropske mladine

V Mariboru se je začel olimpijski festival evropske mladine. Na domačem dogodku na Štajerskem bo slovenske barve v enajstih disciplinah zastopala najštevilčnejša reprezentanca doslej.


4.7.2023

Košarkarska tržnica

V košarkarski ligi NBA že nekaj let ni bilo tako zanimivo ob uradnem začetku trgovanja. Morda to ni najbolj atraktivno leto pogodb prostih igralcev največjih zvezdnikov, je pa zato bolj zanimivo prilagajanje novi kolektivni pogodbi.


20.6.2023

Čedalje več trenerjev se zaveda, da rezultat ni edino vodilo

Projekt "Multiplikativni učinki športa na mlade, ki se vključujejo v športne aktivnosti" je gradil na motu zdrav duh v zdravem telesu. Športno udejstvovanje otrok in mladostnikov lahko zaradi discipline in vztrajnosti, ki je potrebna za doseganje rezultatov, pozitivno vpliva na napredek na preostalih področjih njihovega celostnega razvoja.


29.9.2022

Rekreacija: Mladi in tek

V naš program se znova vračajo oddaje o rekreaciji, v naslednjih štirih tednih se bomo posvetili teku. Čez nekaj več kot tri tedne se bodo namreč na Ljubljanskem maratonu že šestindvajsetič merili domači in tuji tekači. V prvi oddaji pred mikrofon vabimo mlade tekače iz OŠ Gorje. Ura športa je hitro minila, za to pa ima največ zaslug učitelj Nenad Pilipovič, ki mlade na različne načine spodbuja h gibanju.


7.5.2022

64. Pohod - Pot ob žici 2022

Pohod Pot ob žici je ena največjih športno-rekreativnih prireditev pri nas. 64. Pohod - Pot ob žici 2022 sta spremljala tudi Luka Skarlovnik in Jure Jeromen.


16.2.2022

Kje so zdaj? Rok Flander

Kje? Na Mauritiusu. Kaj počne? Vodi svoje restavracije, ko ne vodi restavracij, surfa. Rok Flander je dobro znano ime v svetu deskanja na snegu. Leta 2007 je postal svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, poleg tega je Slovenijo trikrat zastopal na olimpijskih igrah. Najljubše so mu tiste iz Vancouvra, saj so bile v mestu, kjer bi si želel preživeti delček svojega življenja - najbolj so mu v spominu ostali nastopi iz Sočija, saj zaradi poškodbe tudi sam ni več verjel, da bo lahko tekmoval. Danes z družino živi na Mauritiusu, ki mu je že med športno kariero predstavljal pobeg od napornega urnika potovanj. Je lastnik več restavracij, ravno je v procesu odpiranja novega lokala, če Indijski ocean ponudi ugodne pogoje, pa ga lahko najdete na morskih valovih. S slovenskim olimpijcem se je za radijske valove - rubriko “Kje so in kaj počnejo?” - pogovarjal Luka Skarlovnik.


9.2.2022

Kje so zdaj? Polona Zupan

Pred dobrimi dvajsetimi leti deskanje na snegu ni bil priznan šport. Pionirji so ga šele ustvarjali, ob tem neizmerno uživali, a se spopadali z več kot le belimi strminami. Mednje spada tudi Polona Zupan, olimpijka, ki je leta 1998 v Naganu na snežni deski zastopala Slovenijo. Danes vodi družinsko podjetje Vita Center v Naklem, kjer se ukvarjajo s pripomočki za terapijo in rehabilitacijo - tako da vsaj delno ohranja stik s svetom športa. V svojih tekmovalnih dneh je bila v samem vrhu deskanja na snegu, takrat še pod organizacijo ISF (mednarodno deskarsko zvezo), kjer so imeli kar nekaj težav z večjim in bolj priznanim FIS-om. Težko si je predstavljati, da je olimpijska izkušnja lahko negativna, a ker šport še ni imel današnje veljave, je imela Zupanova tudi v domovini nemalo nevšečnosti. Zgodba se je zaključila leta 2002, ko kljub vrhunskim rezultatom s strani SZS ni dobila podpore in možnosti nastopa na olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju, za kar še danes pravi, da je največje razočaranje v njeni karieri. Pogovor je pripravil Luka Skarlovnik.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt