Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Luka Petrič

510 prispevkov


Športni novinar, reporter in voditelj oddaj Športna sobota, Nedeljsko športno popoldne in V sredo. Pokriva nogomet, tenis in judo. Poročal je z zadnjih treh velikih nogometnih tekmovanj v Nemčiji, Avstriji in Švici ter Južni Afriki.


21.7.2024

Domen Novak: Najboljša Tadejeva odločitev je bila menjava trenerja

Za konec Toura z veliko slovensko zmago še ena slovenska zmaga. Šestica Tadeja Pogačarja. Po Giru še na Touru.


20.7.2024

Luka Mezgec: Nisem prepričan, da je Jonas morda izgubljal zaradi poškodbe, saj je najbolje pripravljen doslej, Tadej pa je boljši

Nov dan, nova zmaga in nov prst, ki ga je Tadej Pogačar visoko dvignil v zrak ob prečkanju ciljne črte. Na eni roki jih ima ravno dovolj. Za zdaj. Tudi v zadnji etapi bo favorit za zmago na kolesarski dirki po Franciji. Eden štirih Slovencev, ki bodo jutri kolesarili od Monaca do Nice je Luka Mezgec. Gorenjec pravi, da je vesel, da živi v istem obdobju kot Tadej Pogačar. Zaradi tega pride ogromno Slovencev na kolesarske dirke, podpirajo pa tudi njega. Sotekmovalci ga sprašujejo, ali je cela Slovenija te dni ob francoskih cestah. Mezgec govori tudi o vožnji v grupettu. Vesel je, da je bil v skupini tistih nekaj minut za glavnino večkrat tudi Matej Mohorič, da se je lahko s kom pogovarjal po slovensko. Potrdil je, da v prihodnjih sezonah ostaja pri ekipi Jayco-Alula. Podpisal je novo dvoletno pogodbo. Veseli se olimpijskih iger, svojih prvih doslej. V kolesarskem podkastu Vala 202 tudi radijski reporter na prizorišču Dare Rupar in voditelj Luka Petrič.


19.7.2024

Jure Zrimšek: Tadej Pogačar se igra na kolesu, trenutno je en korak pred vsemi

Kakšen Tour Tadeja Pogačarja! Znova je kraljeval v gorski etapi. Četrtič je zmagal, skupaj ima že 15 etapnih zmag na dirki po Franciji, njegovo povprečje pa je tako znova tri zmage na Tour. Več kot pet minut ima prednosti pred drugouvrščenim, sedem pred tretjim, četrti pa zaostaja že 15 minut. Za nameček je pred manj kot dvema mesecema za deset minut dobil Giro. Nekdanji profesionalni kolesar, zdaj trener Jure Zrimšek pravi, da je mu je na poti do novega etapnega uspeha pomagalo, da je zelo dobro poznal zadnji klanec. Večkrat ga je prevozil v pripravah na to dirko. Zrimšek tudi meni, da je Pogačar korak pred vsemi, da se igra na kolesu. Radijski poročevalec na prizorišču Dare Rupar pravi, da smo lahko veseli, da živimo v času takšnega asa, razmišlja pa, da je neverjetno, da bo Pogačar v tej sezoni rožnato ali rumeno majico nosil na skoraj 40 etapah, pred začetkom sezone pa je predvsem razmišljal o mavrični. Voditelj podkasta Tour 202 je Luka Petrič


18.7.2024

Milan Eržen: Tadej Pogačar bo prvi kolesar, ki bo več kot petkrat zmagal na Touru

Šef ekipe Bahrain Victorious meni, da je Tadej Pogačar na letošnji dirki po Franciji opravil zrelostni izpit. Razvija se v še bolj kompletnega kolesarja, Eržen pa pravi, da letos gledamo drugega Tadeja kot na zadnjih dveh dirkah. Na podlagi tega verjame, da bo Pogačar podrl rekord po številu osvojenih Tourov. Eržen tudi razlaga, kako je podaljšal pogodbo z Antoniem Tiberijem še pred Girom, potem ko mu je njegov trener sporočil, da mu odlično gre na treningih. Če bi čakal do konca dirke po Italiji, bi se cena tega mladega italijanskega kolesarja, ki je na Giru osvojil peto mesto, podvojila. Ekipa Bahrain Victorious je imela lani izjemno uspešen Tour. Dobila je tri etape. Letos je ena mnogih ekip, ki spadajo v vrh svetovne serije, a še vedno čaka na etapno zmago. Eržen pravi, da v moštvu ne smejo biti razočarani, saj ne moreš biti vsako leto pri vrhu, Bahrain pa je imel letos precej težav z zdravstvenim stanjem, saj so med dirko zboleli Fred Wright ter dva kolesarja, ki sta lani poskrbela za etapni zmagi, Matej Mohorič in Pello Bilbao. Eržen o Touru debatira z radijskim poročevalcem na prizorišču Luko Dolarjem in voditeljem podkasta Luko Petričem.


17.7.2024

Tour 202: peklenski zadnji teden

Spored letošnjega Toura v zadnjem tekmovalnem tednu prinaša gorske etape v Alpah, na katerih je pričakovati številne napade na vodilnega Tadeja Pogačarja. 111. kolesarska dirka po Franciji se bo v nedeljo končala s posamično vožnjo na čas in ciljem v Nici.


17.7.2024

Primož Čerin: Če bi moral izbrati, bi raje en dan nosil rumeno majico, kot dobil etapo na Touru

Razgibana 17. etapa je bila tudi razburljiva. Postregla je z majhnimi spremembami v skupnem seštevku, Jonas Vingegaard pa je bil v zahtevnem položaju, ujet med dvema rivaloma v borbi za prvo in drugo mesto. Proti vodilnemu Pogačarju je izgubil dve sekundi, proti tretjemu Evenepoelu pa 12. Gost je slovenski pionir v svetu profesionalnega kolesarstva Primož Čerin, ki je pozitivno presenečen nad vožnjami Evenepoela. Belgijec prvič tekmuje na Touru v svojem življenju, nasmihajo se mu stopničke. 17. etapo je dobil Richard Carapaz in postal 110. kolesar v zgodovini, ki je dobil etapo na vseh treh Grand Tourih. Ekvadorec je na začetku Toura nosil tudi rumeno majico, Primož Čerin pa pravi, da bi raje en dan nosil rumeno majico, kot pa dobil etapo na dirki vseh dirk. O Touru debatira z dvema Lukoma, z Dolarjem, ki na prizorišču spremlja dirko in Petričem, ki je voditelj podkasta Tour 202.


16.7.2024

Tomaž Poljanec: Pogačarjeva prednost bo do Nice prej zrasla kot skopnela

Philipsen : Girmay 3 : 3. Boj za zeleno majico se je zdel že odločen, a v kolesarstvu se lahko stvari hitro spremenijo. Tretja etapna zmaga Jasperja Philipsena in padec Biniama Girmayja pomenita, da je pred zaključkom Toura skupni seštevek v točkovanju še odprt. Če ne bo več ciljnega sprinta glavnine, je do konca na voljo 80 točk v štirih vmesnih sprintih. Generalni direktor ekipe Ljubljana Gusto Santic Tomaž Poljanec meni, da je Eritrejec še vedno v prednosti, predvsem zaradi tega, ker je boljši na klancih kot Philipsen, vmesni sprinti pa bodo do konca sredi zelo razgibanih in tudi gorskih etap. Z radijskim reporterjem na prizorišču Daretom Ruparjem in z voditeljem podkasta Luko Petričem debatira tudi o tem, kako verjeten je preobrat na vrhu skupnega seštevka. Poljanec pravi, da bo razlika med Pogačarjem in Vingegaardom prej zrasla kot obratno. Poljanec verjame, da bo Visma napadla v petek, v prvi gorski etapi v Alpah, Rupar pa poroča o poostrenih ukrepih zaradi širjenja covida v karavani. K sreči je Pogačar to bolezen prebolel že prejšnji mesec, kar pomeni, da je manj verjetno, da jo bo znova staknil.


14.7.2024

Bogdan Fink: Jonas si je z napadom poskušal zagotoviti predvsem drugo mesto

Kakšna sprememba v dveh dneh! Tadej Pogačar je svojo prednost pred Jonasom Vingegaardom skoraj potrojil v obeh pirenejskih etapah. Znova je zmagal, še 14-ič doslej na Touru. Le 12 kolesarjev je zbralo več etapnih zmag na dirki vseh dirk. Pogačar ima na vrhu skupnega seštevka pred zadnjim tednom udobno prednost, kot se je sam izrazil. Gost podkasta Tour 202 Bogdan Fink meni, da bo treba v zadnjem tednu le varovati to prednost. Pravi, da je Visma morala napasti, saj ji drugega ni ostalo, poročevalec Vala 202 Igor Tominec pa opomni, da so se pri Vismi za napad odločili tudi zaradi izjemno vročega vremena, ki Pogačarju po navadi ne ustreza. Fink pravi, da je treba biti v zadnjem tednu previden, saj nikoli ne veš, kakšna past te lahko kje čaka, razmišlja pa tudi, da bi Pogačar morda lahko poskusil z velikim trojčkom, torej da bi sezono končal še s poskusom osvojiti Vuelto. Voditelj podkasta Tour 202 je Luka Petrič.


13.7.2024

Jani Brajkovič: Očitno pri Emiratih vedo, kakšen tempo lahko Pogačar prenese in koliko dni lahko tako dirka

Srečna 13. etapna zmaga za Tadeja Pogačarja na Touru, s katero je vodilni na letošnji dirki naredil še pomemben korak k novi, tretji skupni zmagi. Povečal je prednost do najbližjih konkurentov. Na drugem mestu je zdaj njegov največji rival Jonas Vingegaard, zaostanek Danca pa je zdaj skoraj dve minuti. Gost podkasta je pronicljiv Jani Brajkovič, ki izpostavi vlogo izjemnega pomočnika Adama Yatesa, enega redkih kolesarjev, za katerega se zdi, da vedno daje cilje ekipe na prvo mesto. Belokranjec razmišlja, da sta dva možna scenarija v zadnjih sedmih etapah. Bodisi bo Jonas Vingegaard iz dneva v dan močnejši in bo na koncu konkurenčen Pogačarju bodisi bo še težje lovil priključek, ker se mu bo v zadnjem tednu še bolj kot prej poznala odsotnost pravih priprav na Tour. Našel je tudi vzporednico med najboljšima kolesarjema in najboljšima dirkačema formule 1 v osemdesetih. Brajkovič pravi, da je Jonas kot Alain Prost, pragmatičen in povsem usmerjen v zmago, Tadej pa je kot Ayrton Senna, talentiran in izjemno priljubljen. Brajkovič o Touru v Touru 202 debatira z radijskim poročevalcem na prizorišču Igorjem Tomincem in voditeljem Luko Petričem.


12.7.2024

Marko Džalo: Številke kažejo, da je Vingegaard v boljši formi kot lani

Še osem etap je ostalo do konca kolesarske dirke po Franciji. Najprej ta konec tedna Pireneji, potem pa naslednji teden še Alpe. Zahtevnih vzponov ne bo manjkalo, maser, terapevt in skrbnik kolesarjev pri ekipi Ineos Grenadiers Marko Džalo pa razmišlja, da je Jonas Vingegaard v izjemni formi, precej boljši kot so mnogi predvidevali pred začetkom dirke. Številke na treningih kažejo, da je v boljši formi kot je bil lani, pravi Džalo, toda verjame, da ga lahko Tadej Pogačar premaga. Rumena majica doda 100 wattov, je zatrdil, Pogačar pa ima dobro minuto prednosti pred Dancem. V kolesarskem podkastu Vala 202 lahko tudi slišite, kakšni so odmevi po odstopu Primoža Rogliča. Do konca sezone bi se lahko spet osredotočil na Vuelto, trasa septembrskega svetovnega prvenstva pa mu je pisana na koži, meni radijski reporter na prizorišču Igor Tominec. Več tudi o poostrenih ukrepih zaradi razsajanja bolezni v karavani in o pripravah ekip na posamezne etape. Džalo pravi, da je pred zahtevnimi preizkušnjami, ko se kolesarji že uro pred začetkom začnejo ogrevati in pripravljati, še bolj stresno kot sicer. Voditelj Toura 202 je Luka Petrič.


11.7.2024

Uroš Murn: Proti trem bo praktično nemogoče nadomestiti takšen zaostanek

12. etapa bi morala biti zgolj prehodna, na papirju manj pomembna za tiste v skupnem seštevku. Toda nesreča nikoli ne počiva. Zdi se, da to še najbolj velja za Primoža Rogliča. Znova je padel, približno 12 kilometrov pred ciljem 12. etape.


10.7.2024

Domen Novak: Vem, da bo Tadej dobil Tour

Gost je Domen Novak, moštveni kolega vodilnega kolesarja na Touru. Novak je bil eden ključnih mož na Giru, kjer je pogosto vlekel voz ekipe UAE, na začetku Toura mu je bilo malce žal, da ni zraven, da ne more pomagati Tadeju Pogačarju, toda zdaj pravi, da uživa, ko gleda največjo dirko na svetu.


9.7.2024

Jure Zrimšek: Po nedeljski etapi so mnogi zaskrbljeni, a jaz ostajam optimist

Najtežje preizkušnje kolesarske dirke po Franciji so še pred kolesarji.


6.7.2024

Evropsko prvenstvo v nogometu

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji so se začeli četrtfinalni boji. Po včerajšnjih tekmah sta že znana prva polfinalista, preostala dva bosta zvečer po obračunih Anglija : Švica in Turčija : Nizozemska.


3.7.2024

Žoga je okrogla: konec osmine finala

V oddaji ponujamo najnovejši del nogometnega podkasta Žoga je okrogla, v kateri so valovski športni novinarji potegnili črto pod boje osmine finala evropskega prvenstva, na katerem ostaja le še osmerica ekip. Pot se je v Nemčiji končala tudi za slovensko reprezentanco, ki je na prvenstvu pustila dober vtis in bila proti Portugalski pred zgodovinskim uspehom, a premalo zbrana pri izvajanju 11-metrovk.


3.7.2024

Švica, Turčija in šest velikih

V zadnji epizodi s prizorišča evropskega prvenstva valovska reporterska četverica debatira o tem, ali je zadnjih 24 ur pomagalo pri celjenju ran po grenkem porazu proti Portugalski. Nizozemci so navdušili radijce na EP, predvsem Cody Gakpo in Tijjani Reijnders, Romuni pa znova razočarali, saj so bili spet taktično nedisciplinirani in tekmecem večkrat ponudili odprto pot do gola. Turki so z zgodnjim golom presenetili Avstrijce, kar pa je praktično edino presenečenje v osmini finala. Med osem je tako ob Turkih in Švicarjih še šest ekip, ki spadajo med velike. Vse so že osvojile vsaj eno veliko tekmovanje. O EP na EP debatirajo Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Marko Cirman in voditelj Luka Petrič.


2.7.2024

Konec poti, ne potovanja

Konec je evropskega prvenstva za Slovenijo. Konec sanj o še večjem uspehu na tem EP in konec poti, a zdi se, da ne potovanja. Razočaranje in žalost sta sprva preplavila slovenske reprezentante, ki so se po tekmi tolažili sredi zelenice v Frankfurtu, na tribunah pa se je zdelo, da je bilo glavno čustvo ponos. Ponos, da se je Slovenija spet postavila na nogometni zemljevid in se enakovredno kosala z največjimi. Ponos, da so navijači lahko doživeli to nepozabno izkušnjo na tem prvenstvu v Nemčiji. Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Marko Cirman in voditelj podkasta Luka Petrič po dvoboju podoživljajo in analizirajo ključne trenutke. Enajstmetrovke, Šeškovo priložnost, Oblakovo obrambo in vnovič fanatično, borbeno predstavo slovenske reprezentance. Debato prepletajo s pogovori s slovenskimi reprezentanti, s Petrom Stojanovićem, Žanom Karničnikom, Adamom Gnezdo Čerinom in Benjaminom Verbičem ter s selektorjem Matjažem Kekom.


1.7.2024

Evropsko nogometno prvenstvo

Na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji danes zgodovinski dan za Slovenijo. Na enem največjih tekmovanj bo prvič zaigrala v izločilnih bojih. V osmini finala se bo zvečer v Frankfurtu pomerila z nekdanjo evropsko prvakinjo Portugalsko.


1.7.2024

Zdaj je ta trenutek!

Danes je dan, ki smo ga čakali. Dan, ki prinaša prvi izločilni dvoboj in 13. tekmo Slovenije na velikih tekmovanjih, brez trinajstice v kadru. Reprezentanca želi s fantastično in fanatično miselnostjo, z organizirano in pogumno predstavo premagati predzadnjega evropskega prvaka. Da mali lahko presenetijo velike, smo na tem prvenstvu že večkrat videli. Skoraj je to uspelo Slovakom. Sekunde so jih ločile od zmage nad Anglijo. V valovskem nogometnem podkastu lahko tokrat slišite Matjaža Keka, ki pravi, da njegova ekipa raste iz tekme v tekmo, in Adama Gnezdo Čerina, ki komaj čaka, da bo odigral tekmo, o kateri je sanjal vse življenje. O osmini finala med Slovenijo in Portugalsko, o poteh, ki vodijo do zmage, in o novi suvereni zmagi Španije debatirajo Boštjan Janežič, Marko Cirman, Jože Pepevnik in Luka Petrič.


30.6.2024

Premik na prizorišče nove zgodovinske tekme

Naliv v Dortmundu. Dežja in tudi golov, predvsem razveljavljenih. Danci so se dobro upirali Nemcem, ki pa so na koncu vendarle zanesljivo napredovali. Med osem so se uvrstili tudi čvrsti Švicarji proti bledim Italijanom. V valovskem nogometnem podkastu lahko slišite tudi, kakšen je portugalski bazni tabor. Obvarovan je z dvema vrstama ograj, za varnost skrbi od 40 do 50 redarjev, portugalska reprezentanca pa ima tudi posebno policijsko enoto, ki jo varuje. Vpogled v taktičen načrt slovenske izbrane vrste pa ponuja analitik Dejan Kopasić, ki govori o tem, kako pomembno se bo pravilno odzvati po pridobljeni žogi in kako je vloga Cristiana Ronalda zdaj drugačna, kot je bila marca na tekmi v Stožicah.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt