Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Jure Jeromen

119 prispevkov


Novinar. Lahko ga slišite poročati o gimnastiki.


11.5.2024

Reportaža: Pot ob žici

Ena večjih rekreativnih športnih prireditev pri nas poteka že od četrtka, danes se zaključuje s tradicionalnim pohodom ob poti, kjer je stala žica okupirane Ljubljane in s tekom trojk, kjer se tekači v ekipnem duhu spopadejo z izivi Ljubljanskih ulic in okoliških vzpetin. Na pohodu in v središču mesta, kjer je na Kongresnem trgu stal cilj za tekače, smo ulovili vzdušje prireditve, ki se je je udeležilo dobrih 35.000 ljudi.


28.4.2024

Evropsko prvenstvo v športni gimnastiki

V Riminiju se končuje evropsko prvenstvo v športni gimnastiki za telovadce. V Italiji se je solidno odrezala slovenska članska reprezentanca, nase pa opozorila predvsem številčna mladinska vrsta. Prihodnji teden se bodo v mestu ob obali Jadranskega morja za evropske naslove pomerile še telovadke.


27.4.2024

Fenomen trail tekov

V Ajdovščini smo pozdravili tiste najhitrejše in najbolj vzdržljive tekače na resnično dolgih preizkušnjah v okviru Vipava trail teka. Zdi se kar malo neverjetno, da smo ljudje sposobni biti v pogonu toliko časa. Najdaljša preizkušnja je letos dolga kar 165 kilometrov, lanski zmagovalec Anže Sobočan pa je za celotno traso s potreboval 22 ur 32 minut in 27 sekund. Lani je bila trasa dolga 170 kilometrov.


26.4.2024

Judo in hokej na ledu

Drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v judu se nadaljuje s popoldanskimi borbami za najvišja mesta in odličja po posameznih kategorijah. Vodstvo hokejskega kluba Olimpija pa je na novinarski konferenci predstavilo novosti in načrte za prihodnjo sezono.


12.4.2024

Tenis in veslanje

Slovenska ženska teniška reprezentanca v Bratislavi lovi nastop na zaključku turnirja Billie Jean King. V slovaški prestolnici igra brez svojih najboljših posameznic, Kaje Juvan in Tamare Zidanšek. Teniške minute dopolnimo z začetkom svetovnega pokala veslačev v Vareseju.


29.3.2024

Naval na šport ob 17:45

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgič zelo dobro nastopa na turnirju svetovne serije v Južni Koreji, zaradi katerega je izpustil domači turnir nižje ravni na Otočcu. Ob namiznem tenisu minute namenjamo še Marku Balohu, ekstremnu kolesarju na dolge razdalje, ki je pred leti postal prvi človek, ki je v štiriindvajsetih urah prevozil več kot 900 kilometrov.


20.2.2024

Rekreacija: Tek na smučeh

V oddaji gremo na sneg, kjer bomo potrebovali ozke smuči in tekaške palice. Trening teka na smučeh postaja izziv tudi zaradi spremenjenih podnebnih sprememb, večina otrok iz osrednjega dela Slovenije pa se na trening vozi na Gorenjsko. Na Pokljuki smo se namreč pridružili mladim smučarskim tekačem na njihovem treningu.


16.2.2024

Svetovno prvenstvo v biatlonu, košarka in alpsko smučanje

Na svetovnem biatlonskem prvenstvu na Češkem na sporedu ostajajo le še štafetni preizkušnji in posamični tekmi s skupinskim startom. Pričakovanja slovenskega tabora pred koncem tekmovanj v Novem mestu prepletemo z izidi prvega ženskega smuka ta konec tedna v Crans Montani in s finalom pokalnega tekmovanja košarkaric Celja in Ilirije.


13.2.2024

Rekreacija: Smučarski skoki

Obiščemo klub, kjer so svoj potencial izkoristili člani družine Prevc, pa tudi drugi odlični skakalci. Ampak, saj ne gre le za dosežke. Mladi se s skoki ukvarjajo predvsem zaradi druženja in zabave. Kako izgleda trening smučarskih skokov?


6.2.2024

Rekreacija: Hokej na ledu

V februarju ob torkih vabimo na šport oziroma vas opominjamo na pomembnost gibanja. V seriji štirih oddaj naši športni novinarji obiščejo treninge mladih športnikov, ki se ukvarjajo z zimskimi aktivnostmi. Nekajkrat tako stopijo na smuči, za uvod pa kar na drsalke.


12.1.2024

Zimski svetovni pokali

V popoldanskih športnih minutah podrobneje o tekmah svetovnih pokalov v alpskem smučanju in biatlonu. Za smučarke in smučarje danes tekmi v superveleslalomu, biatlonke pa so se pomerile na najkrajši preizkušnji, v sprintu.


15.12.2023

Zimski svetovni pokali in dvoranski nogomet

V Engelbergu se nadaljuje sezona tekem za svetovni pokal za smučarske skakalce in skakalke. Na veliki napravi so tekmovanja ta konec tedna najprej začela dekleta. V Švici je hkrati tudi biatlonska karavana, v Lenzerheideju pa sta bili danes sprinterski preizkušnji. V popoldanskih športnih minutah pa se bomo posvetili še dvoranskemu nogometu in kvalifikacijam za svetovno prvenstvo. Slovenija v Ljubljani gosti močno reprezentanco Italije.


25.10.2023

Rekreacija: Kako obdržati tekaško vnemo?

Konec tedna je bila Ljubljana povsem športno obarvana, ulice so zavzeli tekači, ki so sodelovali na 27. Ljubljanskem maratonu. Tekli so tako rekreativni kot profesionalni tekači. Med vse se je pomešala naša radijska ekipa. O vtisih, razpoloženju, posebnih zgodbah in tem, kako tekaško vnemo obdržati pozimi, v zadnji jesenski oddaji o rekreaciji.


22.10.2023

dr. Nada Rotovnik Kozjek: Diete so že nekaj časa na smetišču zgodovine

Izredna profesorica doktorica Nada Rotovnik Kozjek je ustanoviteljica in vodja Oddelka za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Kot pedagoginja študentom medicine v Ljubljani predaja znanje iz klinične prehrane, predava pa tudi na Biotehniški fakulteti in Fakulteti za Vede o zdravju Primorske Univerze. Je ustanoviteljica Slovenskega združenja za klinično prehrano ter članica evropskega in ameriškega združenja za klinično prehrano, članica Medicinske komisije Olimpijskega komiteja Slovenije in tudi zdravnica mnogih slovenskih vrhunskih športnikov. V svojem prostem času se veliko posveča rekreaciji, je odlična maratonka in triatlonka, med drugim je večkrat uspešno zaključila tudi tekmovanje Ironman.


18.10.2023

Rekreacija: Tik pred maratonom

27. Ljubljanski maraton je tik pred vrati in po podatkih organizatorjev bo v dveh dneh na ljubljanskih ulicah teklo več kot 22000 tekačic in tekačev. V oddaji boste dobili še nekaj zadnjih praktičnih nasvetov, izvedeli kakšne so letošnje novosti, za spodbudo pa smo ujeli tudi nekaj otrok, ki so prejšnji teden opravili z občinskim krosom v Ljubljani. Če ste v dvomih kako hitro začeti nedeljsko preizkušnjo, pa vam bo prav prišel nasvet najboljšega slovenskega maratonca Primoža Kobeta.


11.10.2023

Rekreacija: Obremenitveni test za tekače

Ljubljana bo prav kmalu vnovič postala tekaška prestolnica. Na start Ljubljanskega maratona je prav in primerno, da pridemo dobro pripravljeni in pri tem v veliki meri lahko pomagajo tudi redni zdravniški pregledi. Kako izgledata obremenitveni test in otroški olimpijski festival? Luc Zalokar pa nas še spomni na kakšno dobro tekaško knjigo.


4.10.2023

Rekreacija: Tekaško navdušenje in množičnost pred desetletjem

Ta mesec bomo kar nekaj programskega časa namenili športni rekreaciji, še posebno teku, saj se bliža največja slovenska rekreativna prireditev: Ljubljanski maraton. Tekači bodo na startu že čez dobra dva tedna in zdaj je še čas, ko lahko vsaj nekoliko izboljšajo svojo pripravljenost.


20.9.2023

Osip otrok pri športnih dejavnostih

V začetku septembra ste lahko na naših valovih slišali prispevek na temo, kako pomembno je, da se otroci v prostem času dovolj gibajo in da tudi sami sodelujejo pri tem, katero interesno dejavnost bodo v tem šolskem letu obiskovali. Na gibalnem področju pa obstaja množica mladih, ki zaradi različnih vzrokov ostanejo brez tako želene vadbene skupine, saj je v Sloveniji tekmovalni šport tisti, ki klubom prinaša denar. Kako torej otroke, ki ne želijo tekmovati, ali pa so jih vrstniki gibalno prehiteli, obdržati v društvih in klubih, pa tudi o nespodobnih praksah, ki niso tako redke.


7.9.2023

Zaupanje med mladimi športniki, trenerji in starši

Raziskave potrjujejo, da je redno gibanje nujno potrebno za zdrav razvoj mladostnikov. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča, da je vsak otrok oziroma mladostnik gibalno aktiven vsak dan vsaj 60 minut. Pri tem imajo pomembno vlogo tudi športni klubi in organizirane športne aktivnosti. Kako otroka, ki vstopa v šolsko obdobje, primerno spoznati s temi možnostmi? Kje postaviti mejo med zdravim gibanjem in pretiranim treningom? In nenazadnje, kako preprečiti spolne in druge zlorabe mladih športnikov, kakršne so v zadnjem obdobju prišle v javnost? O teh in drugih vprašanjih, povezanih z zaupanjem med mladim športnikom, trenerjem in starši, voditelj Jure Jeromen s sogovorniki. Gostje: dr. Tanja Kajtna, psihologinja s Fakultete za šport Univerze v Ljubljani; dr. Gregor Jurak, športni pedagog, vodja raziskovalne skupine SLOfit; Mojca Mavrič, nekdanja olimpijka v športni gimnastiki Posneli smo tudi izjavo doktorja Uroša Perka. Novinarka Tina Jereb, ki je razkrila jeseniški primer nekdanjega trenerja in ravnatelja, zaradi zaščite primera oziroma skorajšnjega zaslišanja na sodišču, zadeve ni želela komentirati.


6.9.2023

Kako izbrati šolske in obšolske dejavnosti?

Če ste starši ali pa skrbniki otroka, ki hodi v osnovno šolo, se boste v naslednjih dneh in tednih ukvarjali tudi s tem, kaj bo počel po pouku, h kateri dejavnosti ga bomo vpisali ter kaj bi bilo zanj dobro in koristno. Oddaja vam bo morda odgovorila na ta vprašanja, zagotovo pa si boste sami pri sebi postavili še kakšno dodatno. Kako torej v otrokov prosti čas primerno uvrstiti dovolj gibanja, tudi umetnost, ter povsem neorganizirano igro in pomoč v gospodinjstvu?


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt