Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasbeni program

Neja Jerant

317 prispevkov28.2.2024

Vazz - Ljubljana podtalno

Z Vazzom in z bobnarjem Žigom Smrdelom potujemo v ozadje nastanka prihajajočega albuma Psiho, ki ga bodo poleg njiju v Kinu Šiška 8. marca predstavili še basist Peter Smrdel, kitarist Filip Vadnu in klaviaturist Matic Štemberger. Ne zamudite jih tudi v sredinem jutranjem koncertu na Valu 202.


21.2.2024

Kiki - Galaksije

Kiki, ki v svoji glasbi združuje slovenski folk in pop je v začetku lanskega leta izdala prvenec z naslovom KRiKi, ki ga bo na festivalu MENT predstavila v živo v polni zasedbi. Na njem je tudi skladba Galaksije v kateri govori svojem imaginarnem svetu v katerega rada pobegne in je v njem varna, a se hkrati zaveda, da ni realen.


14.2.2024

Koala Voice - Tebe Imam Rajši Od Drugih

Koala Voice imajo za sabo številne predstavitvene festivale. O tem in o njihovi najnovejši skladbi Tebe imam rajši od drugih v oddaji, točno teden pred festivalom MENT, kjer bo letos v četrtek tudi Valovski oder. V studio sta prišla Manca in Tilen.


7.2.2024

Generator - Sentish

Vedno je čas za lepo domačo balado 9-članske skupine Generator. V ozadje njenega nastanka nas je popeljala avtorica in vokalistka Anina Trobec.


31.1.2024

Aka Neomi - Vroča kopel

Pred predstavitvijo tretjega albuma Aka Neomi z naslovom Lepo se svetiš v temi v Kinu Šiška 18. aprila si privoščimo Vročo kopel, da bo življenje znosnejše. Z Aka Neomi in ženskami, ki so krojile svetovno zgodovino in jih povezujemo z vodo: od Ofelije do Venere.


24.1.2024

Raiven - Veronika

Na letošnji evrovizijski oder maja v Malmö potuje Raiven. Skladbo Veronika, za katero je glasbenica navdih črpala pri Veroniki Deseniški, je Raiven predstavila v oddaji.


23.1.2024

O! Kult - Zvestoba

Brane Zorman, glavni pevec in ustvarjalna sila legendarne punkovske skupine O! Kult v osemdesetih letih, o uradni izdaji skladbe Zvestoba pri ljubljanski elektronski založbi KRI records.


22.1.2024

Joker Out, Freekind in Hei'An na festivalu Eurosonic 2024

Pretekli teden je v nizozemskem mestu Groningen potekal festival Eurosonic. Gre za neprofitno organizacijo in neodvisno platformo, namenjeno promociji in odkrivanju nove evropske in nizozemske glasbe. Na štiridnevnem predstavitvenem festivalu in glasbeni konferenci na različnih prizoriščih v Groningenu so se predstavili tudi trije domači glasbeni izvajalci Joker Out, Freekind in Hei'An. Prek EBU-ja se je nastopajočim na festivalu pridružila tudi Neja Jerant.


19.1.2024

Eurosonic 2024 - Freekind

Včeraj so v Groningenu v sklopu showcase festivala Eurosonic podelili prestižne nagrade Music Moves Europe. Med nagrajenci večera je bil tudi naš dvojec freekind, ki ga sestavljata Sara Ester Gredelj in Nina Korošak Serčič. Med 15 nominiranci opaznejših glasbenih ustvarjalcev sta nagrado žirije, ki jo sestavlja pet uglednih ljudi iz svetovnega glasbenega posla, prejeli prav oni, žirija pa je svojo odločitev pospremila z besedami “Pri freekind obožujemo vse. Njuna glasba je kot velik objem. Tako sanjav”. Letna nagrada Evropske unije, ki spodbuja še neuveljavljene umetnike, da ohranjajo in predstavljajo Evropsko unijo, zmagovalcem prinese potrditev za naprej in denarno nagrado v vrednosti 10.000 evrov. Dvojec Freekind, ki je tik pred odhodom v Groningen izdal najnovejši singel Made it, po podelitvi nagrad pa v sklopu festivala Eurosonic tudi nastopil in navdušil, se je tako pridružil seznamu preteklih zmagovalcev, med katerimi so tudi Stromae, Rosalía, Dua Lipa, Hozier in drugi. V Groningenu, kjer poteka festival, je Neja Jerant pred mikrofon povabila Saro in Nino ter preverila prve vtise in njune načrte za naprej.


17.1.2024

Parvani Violet - Mag

Parvani Violet, ki se je lani na slovenski Popevki predstavila s skladbo Plamen, ima zdaj novo z naslovom Mag. Zanjo pravi, da je "polnomočna, v objemu čarovnije in na pravi strani sreče, s svetlo prižgano zvezdo severnico in vedno novim asom v rokavu".


17.1.2023

Parvani Violet

Parvani Violet, ki se je lani na slovenski Popevki predstavila s skladbo Plamen, ima zdaj novo z naslovom Mag. Zanjo pravi, da je "polnomočna, v objemu čarovnije in na pravi strani sreče, s svetlo prižgano zvezdo severnico in vedno novim asom v rokavu".


10.1.2024

Nejc Pipp - Yours

Nejc Pipp je pred dobrimi tremi leti gostoval v Noticah s prvencem Ulysses, tokrat pa pred nastopom na festivalu Ment predstavlja svoj dolgometražni album Entropy, ki je nastal v sodelovanju s Krištofom Pogačnikom.


27.12.2023

Ana Lazovski

Ana Lazovski živi in ustvarja v Londonu. Je oblikovalka maske, "color maestrica", izdeluje pa tudi klobuke. Izjemno strastna je tudi do glasbe. O tem, kako je izdelala šminko za Angelino Jolie, v kakšni vlogi je sodelovala pri seriji "Orange is the new black", ali je dražji makeup resnično boljši, kako družbena omrežja ter kozmetične linije slavnih vplivajo na tovrstno industrijo in o svoji veliki ljubezni do glasbe.


20.12.2023

Maya - Vse kar maš

Ljubitelji r&b-ja, pevka Maya je nazaj. S svežo skladbo Vse, kar maš, ki nas opominja, da se prevečkrat bojimo in vztrajamo v razmerah, ki niso dobre za nas. Znati moramo ločiti, česa si želimo in kaj je resnično dobro za nas, saj si to velikokrat nasprotuje.


13.12.2023

Jenn - Let It Be

Anika Košir umetniško Jenn je sveže ime na domači glasbeni sceni. 18 letnica je pred kratkim izdala svoj prvi singel z naslovom Let it be, ki ga je produciral Cazzafura.


13.12.2023

Eva Mahkovic

Eva Mahkovic je dramaturginja in pisateljica, ki je pred kratkim pri založbi Beletrina izdala knjigo Toxic, z nami pa je delila svoj glasbeni okus. Toxic spada v žanr avtofikcije, v njej Eva Mahkovic med drugim piše o svojem odnosu do telesa, nečloveških lepotnih idealih z začetka 2000ih, kultnih serijah, kot sta Midve z mavo in Opravljivka, o bolečini, o ljubezni, o sramu, o hrani, o tem, kako je biti ženska, in o Taylor Swift.


6.12.2023

The Stroymachine - Overdub

The Stroymachine je posebna skupina na domači glasbeni sceni, ki se je letos nanjo vrnila z novim album Renesonanza in ga pred kratkim predstavila v ljubljanski Cukrarni. Na njem je, kot pravijo, sama unikatna, do zadnjega vijaka privita avtorska glasba, polna različnih zvočnih krajin. O tem Luka Vizlar.


6.12.2023

Brina Robinik Kobal

Prva gostja zimske edicije oddaje je Brina Robinik Kobal. Študentko komunikologije in mlado kuharico, ki se je morda spomnite iz oddaje Masterchef, najdete v kuhinji Ane Roš. Poleg zakulisja kuharskih tekmovanj in prestižne kuhinje je z nami delila svoj glasbeni izbor.


22.10.2022

Liamere - Settle down

Duet Liamere, ki obožuje estetiko sedemdesetih let, orkestralne uspavanke in lo-fi glasbo, se je vrnil na sceno z novim singlom Settle Down. Ta ostaja liamerski, vendar s hitrejšim tempom in udarnejšim ritmom.


15.11.2023

Cona40 - Telo

Cona40 je sveže ime na domači glasbeni sceni. Petčlanska glasbena skupina iz Kopra je letos nastopila na festivalu Gora Rocka in se udeležila natečaja za neuveljavljene mlade skupine Šourock v Mariboru, konec oktobra pa izdala prvi singel z naslovom Telo.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt