Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Vodstvo Vala 202

Boštjan Reberšak

246 prispevkov


Novinar, športni reporter; specializiran za področji odbojke in smučarskih skokov, s katerih prenaša dogodke na terenih in pripravlja novice v športnih oddajah. Nekdanji aktivni športnik, ki se navdušuje ob adrenalinu.


19.5.2024

Košarkarska liga NBA

Končnica najmočnejše košarkarske lige na svetu ponuja ostre in izenačene boje. Med ekipami, ki so v boju za naslov prvaka, je še vedno Dallas s slovenskim zvezdnikom Luko Dončićem.


16.5.2024

Večer šampionov

Smučarska zveza Slovenije je priredila slavnostni dogodek, na katerem je počastila uspehe in dosežke športnikov, ki so v pretekli zimi tekmovali pod njenim pokroviteljstvom.


14.5.2024

Liga narodov v odbojki

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je začela priprave na ligo narodov. Zadnji turnir elitnega tekmovanja bo junija v Ljubljani, po katerem bodo znani vsi udeleženci olimpijskega turnirja v Parizu.


24.4.2024

Državno prvenstvo odbojkaric

Odbojkarice kamniškega Calcita in Maribora so poskrbele za eno najbolj izenačenih finalnih serij državnega prvenstva.


3.4.2024

Portret Petra Prevca

Pri enaintridesetih letih je svojo športno pot sklenil najuspešnejši slovenski smučarski skakalec. Peter Prevc je v svoji karieri osvojil veliki kristalni globus, zlatega orla in dvanajst kolajn z velikih tekmovanj. V petnajstih sezonah na najvišji ravni je doživel veliko zanimivih zgodb in tudi razočaranj. Zanj je bil nesrečen razplet svetovnega pokala leta 2015, a je bilo toliko večje veselje leto pozneje, ko je osvojil kristalni globus. Ob njegovih razmislekih o karieri in življenju v oddaji ujamete še spomina na svetovni rekord v Vikersundu, ko je prvi dosegel magično mejo 250 metrov, in na zmago na novoletni turneji.


25.3.2024

Zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih

S posamično tekmo najboljše trideseterice in športnim slovesom najuspešnejšega slovenskega skakalca Petra Prevca pred domačim občinstvom v Planici se je končala sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih.


24.3.2024

Peter Prevc skozi štiri športne podvige

Pri enaintridesetih letih je kariero sklenil najuspešnejši slovenski smučarski skakalec. Peter Prevc, lastnik velikega kristalnega globusa, zlatega orla in dvanajstih kolajn velikih tekmovanj. V petnajstih sezonah na najvišji ravni se je spletlo cel kup zanimivih zgodb o uspehih, pa tudi razočaranjih.


21.3.2024

Planica 2024

Dolina pod Poncami gosti konec sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, prvič tudi za skakalke. Nika Prevc bo pred domačim občinstvom dvignila veliki kristalni globus, njen brat Peter pa bo končal svojo bogato športno pot.


18.3.2024

Nika Prevc: Nimam kapacitete za vsa čustva, ki so me prevzela

Ime tedna je postala Nika Prevc, smučarska skakalka, ki si je na predzadnji tekmi sezone v Vikersundu že zagotovila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. 19-letnica, ki je osvojila še sedmi slovenski veliki kristalni globus v zimskih športih na najvišji ravni in petega v smučarskih skokih, bo izjemen uspeh slavila v četrtek pred številnimi domačimi navijači v Planici.


12.3.2024

Norveška turneja v smučarskih skokih

Karavana v smučarskih skokih se je iz Osla preselila v Trondheim, kjer bosta že danes tekmi v obeh konkurencah. Popoldne se bodo na srednji napravi najprej pomerili skakalci, nato še skakalke.


7.3.2024

Pokal Slovenije v odbojki

Domača tekmovanja v odbojki se bližajo zadnjemu dejanju. Po sinočnjih polfinalnih tekmah v Mariboru in Novem mestu sta v boju za prvo odbojkarsko zmago v sezoni le še dva kluba.


2.3.2024

Smučarski skoki

Tekmovalni konec tedna v Lahtiju se za smučarske skakalce nadaljuje z ekipno tekmo. Slovenija bo, ob odsotnosti Anžeta Laniška in Timija Zajca, tokrat nastopila v nekoliko drugačni postavi.


9.2.2024

Mladinsko SP v nordijskem smučanju

Po uvodnih tekmovalnih dneh, ki so jih zaznamovali predvsem smučarski tekači, je mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici v popolnem razmahu. Boje za odličja so začeli še smučarski tekači in kombinatorci.


7.2.2024

Ko boste srečali Petra Prevca, mu preprosto zaželite lep dan

Sem ter tja se pojavi informacija, nepredvidena situacija, ali pa zgolj sprememba v družbi, ki generira odziv širše javnosti. Vsako leto izbirajo besedo leta, naredijo analize najbolj iskanih besednih zvez in včerajšnja je zagotovo Peter Prevc. Eden najboljših slovenskih zimskih športnikov se je odločil, da ob koncu letošnje sezone po 15 letih sklene svojo športno pot. Šport je po ustaljenih pravilih izvajana telesna dejavnost za krepitev telesne zmogljivosti, tekmovanje, razvedrilo. Šport ima posebno moč, velikokrat nacionalni naboj. Uspehi posameznika postanejo naše zmage. Delimo veselje. Ne samo s tistimi, ki zmagujejo, tudi s prijatelji, znanci in celo popolnimi neznanci, ki se zgrinjajo ob tekmovališča. Pravzaprav je šport z globalizacijo in umestitvijo najprej na televizijske ekrane, v sodobnem času pa še na vse vrste omrežij, postal eden prvih resničnostnih šovov. Hkrati tudi eden najbolj kredibilnih, saj so pravila jasno določena, tradicija pa samo podkrepi vrednost posameznika. Včeraj je slovo napovedal eden osrednjih likov slovenskega športnega resničnostnega šova. Zato je bilo ozračje nabito s čustvi, zato so bili zares redki, ki se jim ni solzilo oko, ko se je Peter zahvalil svoji družini s cmokom v grlu in zavedanjem, da vlogo športnega zvezdnika menja za življenje, po katerem je hrepenel več kot desetletje. 15 let tekmovanj v svetovnem pokalu. Več kot polovico dni v letu športniki preživijo na poti, pripravah in tekmovanjih, kar jim onemogoča običajno življenje. Vse prednosti, ki jih prinašajo prepoznavnost, zaslužek in uspehi pa imajo tudi veliko temnih plati. Tistih, ki se dogajajo v zakulisju resničnostnega šova, tistih, ki so prikrite z željo, da so športni junaki to, kar so. Ponos naroda, idoli mladine, navdih množic in veselje vseh nas. Začetno igrivost in veselje zamenjajo odgovornost, tudi bremena. Ob takšnih slovesih, letos se obeta še eden, ko se bo poslovil kapetan zlatih košarkarjev, se poraja veliko vprašanj, največ ravno osrednjim akterjem, ki si največkrat želijo povsem preprostih stvari. Peter Prevc bo še 46 dni profesionalni športnik. V Planici, kamor je povabil na sklepno zabavo, bo delil avtograme in fotografije, ko pa ga boste čez leto uzrli z otroki na smučišču, s prijatelji na kolesu ali v trgovini, pa mu namesto, da ga prosite za sliko, raje preprosto zaželite lep dan.


5.2.2024

Smučarski skoki

Za smučarskimi skakalkami in skakalci je skupni konec tedna svetovnega pokala. Oboji so vrhunske uvrstitve lovili v Willingenu. Za skakalke se bo sezona prihodnji teden nadaljevala v Romuniji, moški del skakalne karavane pa se bo preselil v Združene države.


29.1.2024

SP v smučarskih poletih

Na Kulmu se je z včerajšnjo ekipno tekmo končalo 28. svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. O zanimivostih s prvenstva, kot tudi o lovcih na daljave, ki so najbolj zaznamovali tekmovanje, več v današnji jutranji športni zgodbi.


27.1.2024

Zimski svetovni pokali in SP v smučarski poletih

Dopoldanske in popoldanske ure bodo na Valu 202 športno obarvane. Za ogrevanje bomo najprej spremljali hitre discipline v alpskem smučanju, v nadaljevanju pa se podrobneje posvetimo domači tekmi smučarskih skakalk na Ljubnem ob Savinji in smučarskim poletom na Kulmu, kjer se skakalci merijo za naslov svetovnega prvaka.


26.1.2024

SP v poletih in EP v rokometu

Z oglašanji z obeh prizorišč pospremimo športna vrhunca tega tedna. Smučarski skakalci se za svetovne naslove merijo na letalnici na Kulmu, slovenski rokometaši pa se od evropskega prvenstva v Nemčiji poslavljajo s tekmo za 5. mesto proti Madžarski.


21.1.2024

Poljska turneja v smučarskih skokih

Z drugo tekmo v Zakopanah se bo danes končala poljska turneja, novost v svetovnem pokalu v smučarskih skokih.


10.1.2024

Liga prvakov v odbojki

Po zadnji domači tekmi letošnje sezone lige prvakov v odbojki gostimo trenerja in igralce ljubljanskega ACH Volleyja, ki se jim bo pridružil tudi slovenski reprezentant v dresu Trentina Jan Kozamernik.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt