Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Dnevno aktualni in jutranji program

Anja Hlača Ferjančič

516 prispevkov


Novinarka, dnevna urednica, jutranja voditeljica. Zanima jo (pre)več stvari, zato jo lahko slišite v različnih oddajah, po možnosti ne zjutraj. Navdušenje nad potovanji in tujimi jeziki objavlja v Evropi,osebno! Občasno centrifugira, redno spremlja športno dogajanje, najpogosteje odbojko.


29.11.2023

Odbojkarska liga prvakov

Slovenski državni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, v letošnji sezoni elitnega evropskega tekmovanja nastopajo v zahtevni skupini, a kljub temu merijo na preboj v izločilne boje. Nocoj bodo gostili poljsko ekipo iz Rzeszowa, za katero igra slovenski reprezentant Klemen Čebulj.


28.11.2023

UgibAnja: Kaja Juvan, Poljska, ON

Kombinacija športa, torej gibanja, in kviza z Anjo nam ponuja radijsko igro s sila preprostimi pravili. Tri vprašanja, trije odgovori. V finalu pa poiščemo športnika ali športnico, ki povezuje vse te odgovore.


28.11.2023

Pavza: Tina Dragan je pustila dobro plačano službo in se odločila za zmernost

Tina Dragan je pred meseci pustila visok položaj v eni od zavarovalnic in se posvetila svoji podjetniški poti: vodenju športnih vadb. Njen delovnik je vrsto let trajal več kot 10 ur, zdaj umirjeno pove, da dela manj kot osem ur in le štiri dni na teden.


21.11.2023

Športni kviz: 1999, Atene in Idrija

Kviz, v katerem poslušalke in poslušalce odgovarjajo na tri vprašanja. Za zmago potrebujete pravilne odgovore na vsa vprašanja ter najti ime športnika oziroma športnice, ki jih odgovori povezujejo.


21.11.2023

Pavza: Iza Mlakar, konec je bil le pavza

Ena najboljših slovenskih odbojkaric Iza Mlakar je pri 24 letih presenetljivo končala kariero in se posvetila študiju medicine. Dve leti pozneje pa se je izkazalo, da je bil konec pravzaprav le pavza.


19.11.2023

Marta Kelvišar: Posel je timski šport

Nedeljska gostja je direktorica podjetja Adria Dom in aktualna menedžerka leta Marta Kelvišar.


7.11.2023

Športni kviz: 11, olimpijske igre v Sočiju in Kalifornija

Kviz, v katerem poslušalke in poslušalce odgovarjajo na tri vprašanja. Za zmago potrebujete pravilne odgovore na vsa vprašanja ter najti ime športnika oziroma športnice, ki jih odgovori povezujejo.


7.11.2023

Pavza: Deana Jezeršek

Prva gostja oddaje Pavza je Deana Jezeršek. Pred meseci je prodala svoj delež v podjetju in se odločila za sobotno leto. Zdaj več časa preživi s hčerkama. Končno pa si je izpolnila tudi željo iz otroštva; da bi igrala klavir. Kot zagotavlja, zavzeto vadi in poleg glasbenih spretnosti trenira predvsem potrpežljivost. »Konec koncev je potrpežljivost vrlina, ki jo na sobotnem letu najbolj treniraš.«


24.10.2023

Športni kviz: Kdo povezuje Krško, Salzburg in 11?

Kviz, v katerem poslušalke in poslušalce odgovarjajo na tri vprašanja. Za zmago potrebujete pravilne odgovore na vsa vprašanja ter najti ime športnika oziroma športnice, ki jih odgovori povezujejo.


12.10.2023

Rokov zvočni dnevnik

Za slovenskimi odbojkarji je ena najdaljših sezon, s tremi pomembnimi tekmovanji. Na evropskem prvenstvu so osvojili tretje mesto, ligo narodov in olimpijske kvalifikacije pa končali po porazih z Japonci. Zaradi visoke uvrstitve na svetovni lestvici, trenutno so sedmi, ohranjajo dobre možnosti za uvrstitev na olimpijski turnir. Anja Hlača Ferjančič in Boštjan Reberšak sta odbojkarje spremljala med petmesečno reprezentančno akcijo, Rok Možič pa je tisti, ki je ubesedil “dolgo reprezentačno poletje.” To je njegov zvočni dnevnik.


17.9.2023

EP v odbojki: Povezanost ekipe lahko nadomesti njene pomankljivosti

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut in organizator igre Dejan Vinčić sta po osvojeni bronasti medalji na evropskem prvenstvu sedla pred naš mikrofon. Vedno rada govorita o odbojki in svoji igri, manj o čustvih. Tokrat tudi o njih. In o tem, kako nepredvidljive situacije iz človeka in ekipe potegnejo tisto najboljše, na koncu prav to prinaša največje uspehe.


16.9.2023

EP v odbojki: Padli olimpijski prvaki, Slovenci bronasti!

Slovenski odbojkarji so prvič evropsko prvenstvo končali z zmago in osvojili tretje mesto. Po zmagi nad aktualnimi olimpijskimi prvaki Francozi, Slovenci z velikimi nasmeški zapuščajo Rim. V pogovoru z Anjo Hlača Ferjančič in Boštjanom Reberšakom o veselju, naporu in teži bronaste medalje govorita v slovensko zastavo ovita libero Jani Kovačič in sprejemalec Klemen Čebulj, pozneje se pridružita še kapetan Tine Urnaut in bloker Jan Kozamernik.


12.9.2023

Po zmagi z Ukrajino odbojkarji na poti v Rim

Končan je drugi del evropskega prvenstva v odbojki. Organizatorji so razdelili tudi izločilne boje na dva dela. Prvi, s tekmami osmine in četrtfinala, je bil še v dveh državah, konec pa bo v Rimu.


11.9.2023

EP v odbojki: V Rim na dobro pašto in po kolajno

Slovenija je v polfinalu evropskega prvenstva. Na zadnji tekmi v Varni je še drugič premagala Ukrajino. Cilj ostaja prvenstvo zapustiti neporažen.


9.9.2023

EP v odbojki: Mi smo v službi zaradi igralcev in se od njih učimo

Slovenski odbojkarji so še petič zapored med osmimi najboljšimi evropskimi reprezentancami. Za četrtfinale so v Varni s 3:2 v nizih premagali Turke.


6.9.2023

EP v odbojki: Cretu nam v obraz pove, kar nam gre

Nova epizoda odbojkarskega podkasta je nastajala, ko smo čakali na informacijo, da bo Slovenija tekmo osmine finala igrala s Turčijo v soboto ob 16.30. Na za igralce povsem prost dan, brez treningov in taktičnih priprav, smo v hotelu obiskali Jana Kozamernika in Klemna Čebulja.


3.9.2023

EP v odbojki: Vse najboljše, kapetan

Po treh slovenskih zmagah na treh tekmah evropskega prvenstva govorimo tudi o odbojkarskem koledarju in nadaljevanju prvenstva, kjer Slovenci upajo še na šest zmag.


1.9.2023

EP v odbojki: Najvišjega slovenskega odbojkarja prerasla le cipresa

Slovenski odbojkarji so še drugič zmagali na evropskem prvenstvu. S 3:0 so premagali Finsko in so v Varni še edina reprezentanca s polnim izkupičkom.


30.8.2023

EP v odbojki: Slovenci povsem brez pritožb

Slovenski odbojkarji so prepričljivo začeli evropsko prvenstvo v Varni. Na prvi tekmi so s 3:1 v nizih premagali Ukrajino. Še posebej so blesteli v drugem delu dvoboja, ko so se dokončno otresli bremena začetka tekmovanja.


30.8.2023

Začetek evropskega prvenstva za slovenske odbojkarje

V Varni v Bolgariji se začenja evropsko prvenstvo za slovenske odbojkarje, ki so se vrnili na prizorišče svojega prvega velikega uspeha.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt