Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Glasbeni program

Žiga Klančar

74 prispevkov11.9.2023

Glodbe: Življenje glasbenikov med platnicami

Kaj, razen posluha, imajo skupnega Amy Winehouse, Miles Davis, Slavko Avsenik in Mick Jagger? Zapise o življenju. V Glodbah smo prelistali (avto)biografije znanih glasbenikov!


4.9.2023

Glodbe: Neprimerno vedenje na koncertih

So nastopajoči glasbeniki res tako žejni, da je treba vanje metati pivo? Uničevanje kitar, razbijanje steklenic … Vse to smo že videli na odru. Kaj pa pod odrom? Zakaj bi nekdo metal predmete v nastopajoče na koncertu? Uršula Zaletelj in Žiga Klančar v Glodbah o neprimernem vedenju na koncertu.


17.8.2023

Festivalsko poletje: Punk Rock Holiday

Valovska ekipa je bila na festivalu Punk Rock Holiday, ki vsako leto pritegne v Tolmin na tisoče ljubiteljev tega žanra. Festival vsakič ponudi zveneča imena svetovne pank-rokovske scene; tudi letos so prizorišče ob sotočju Soče in Tolminke obiskale zasedbe, kot so Dropkick Murhpys, Me First and the Gimme Gimmes ter Pennywise.


19.6.2023

Špil ligni in 10 let Špil Lige

Deset let je že, kar se je v Kinu Šiška po idejni zamisli Maše Pavoković začelo dijaško glasbeno tekmovanje Špil Liga, na katerem se je v tem času predstavilo več kot 100 mladih izvajalcev. V petek 16. 6. 2023 smo dobili zmagovalce sezone 2022/23. V finalu so se predstavljali Black Camo, Harvi, Razpad sistema in Špil ligni, ki so tudi zmagali.


5.6.2023

Glodbe: Namesto na dopust na koncerte

Uršula in Žiga v Glodbah z gostom o poletni koncertni sezoni.


29.5.2023

Glodbe: Recept za uspešno prodajno skladbo

Gosta drugega dela Glodb o oglasni glasbi: menedžerka, komunikacijska strateginja in poznavalka glasbene industrije Maša Pavoković in raper Boštjan Nipič - Nipke.


22.5.2023

Glodbe: Kaj se kupuje in kaj prodaja?

Uršula in Žiga z gostom o glasbi v slovenskih oglasih.


8.5.2023

Glodbe: Evrovizija čez 3, 2, 1

Pred evrovizijskim cirkusom o poročanju s terena, stavnicah in dogajanju v radijskem studiu.


1.5.2023

Delavske Glodbe

Glasba povezuje, glasba združuje. Tudi v boju za delavske pravice. Kaj pa glasba na delovnem mestu? Radijci imamo to srečo! Kaj pa vi? Kaj poslušate? Sveder za brušenje zob, promet, sireno, udarjanje kladiva, klasično glasbo ali zborovsko petje?


24.4.2023

Lola Marsh: Med korono napisan tretji album je prišel kot nenapovedan otrok

Pri nas je duet tako domač, da Gil in Yael Shoshana niti ne znata prešteti, koliko koncertov sta že imela v Sloveniji. V ljubljanskem Kinu Šiška sta nastopila tik pred korono in spet konec marca, ko smo se z njima dobili na pogovoru. Ta se je vrtel okoli tega, kako sta preživela to obdobje, kaj se je v tem času spremenilo tako v glasbenem okolju kot tudi družbi nasploh, pa o napadih na Žide, pravicah žensk in še čem.


17.4.2023

Glodbe: V katerem desetletju se je zataknil vaš glasbeni okus?

"Na vsake toliko grem in poslušam 'osnovka playlist' in ga vedno znova 'zabenga'," pravi anketiranec. Kako pripravljeni smo na odkrivanje nove glasbe z leti? Se naš glasbeni okus žlahtno postara z nami ali se vračamo k skladbam, ki smo jih poslušali v mladosti? Kdaj, če kdaj, se nam začne nova glasba upirati?


10.4.2023

Glodbe: Instrumentalna glasba: ko so besede odveč

O najljubši instrumentalni skladbi z Guštijem, Emkejem in Aleksandro Ilijevski.


3.4.2023

Glodbe: Glasba na velikih športnih prireditvah

V Glodbah raziskujemo, katere pesmi ne smejo manjkati na športnih prireditvah pri nas in v tujini, ter se sprašujemo, ali veliki glasbeni nastopi res zasenčijo samo športno dogajanje.


27.3.2023

Glodbe: Ima vokalno-inštrumentalna glasba res boljši "vajb"?

V Glodbah z anketiranci in glasbeno terapevtko iščemo razlike v našem doživljanju inštrumentalne ter vokalno-inštrumentalne glasbe.


20.3.2023

Glodbe: Lav iz Indije*

*Love is in the air je primer fenomena, poznanega kot mondegreen. Mondegreen je napačna razlaga ali napačna razlaga fraze na način, ki ji daje nov pomen. Običajno zveni kot izvirna besedna zveza, vendar je pomen pogosto popolnoma spremenjen – z domnevno zabavnimi rezultati. Najpogosteje ga ustvarimo ob poslušanju pesmi. Poslušalec ne more jasno slišati besedila, zato zamenja besede, ki zvenijo podobno in imajo nek smisel. "Here we are now, in containers", “We’re working for peanuts”, "Jože prišel je med nas, stari dobri dedek Mraz", "Magnificova srajca, Magnificova majca" in druge primere slišite v Glodbah.


2.11.2022

The Cure

Zvočna razglednica s koncerta v Zagrebu.


2.2.2022

Notice Plateau

Dolenjski mladci Plateau so po uvrstitvi na drugo mesto v finalu Špil lige končno izdali svoj prvi single. V pogovoru so nam povedali nekaj o bendu, o tem, kakšno glasbo poslušajo ter kakšne načrte imajo za naprej.


12.1.2022

Funk Fact - In Fantasy With You

Prvenec mladih, a izkušenih glasbenikov


15.1.2021

Koncert doma: Panda

Davno pred koalami so po naši glasbeni sceni tacale pande. No, slovenska dolgoživa zasedba Panda je z leti pridobivala kvalitetno kilometrino, večkrat se je preizpraševala, ali, če sploh in kako naprej, a je ljubezen do ustvarjanja in muziciranja vedno prevagala. Panda je ekipa, ki v svoj urbani pop vešče vpleta lep nabor glasbenih žanrov. Malo jazzovskih začimb, ščepci soula, bluesa in latina, vse skupaj pa ne mine brez dobrega rocka. Če je treba biti optimističen v tem mladem letu, je Panda gotovo ena lepših glasb, ki nam bo v popotnico. Pa še na Valu 202 bo njihov prvi koncert ob 35. letnici!


28.10.2020

Andrej Barbič - Krt

Kot vsi hrepeneči poeti se je tudi Andrej Barbič v iskanju raja zataknil nekje pri ljubezni, ki je tako erotična, morilska in brezkompromisna, da je še 7 smrtnih grehov romantičnih.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt