Slovenski avto leta

Tudi letos Val 202 in še šest drugih medijev (dnevniki Delo, Dnevnik in Večer, reviji Avto magazin in Motorevija ter spletni portal Planet Siol.net) prirejamo tradicionalni izbor Slovenski avto leta – tokrat z letnico 2014. V izboru sodelujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so prišli na trg v letošnjem letu in jih je bilo do 15. decembra registriranih vsaj 50.

Končano je glasovanje bralcev in poslušalcev, ki so določili pet avtomobilov – finalistov za izbor za Slovenski avto leta 2014. Vseh glasov je bilo 49.285 (glasovnice po pošti in online glasovanje).

V finale izbora Slovenski avto leta 2014 so se uvrstili:

Škoda octavia (v finale prinese 6 točk)
Peuegot 308 (4 točke)
Mazda3 (3 točke)
Toyota Auris (2 točki)
Citroen C4 picasso (1 točka)

Točke sta osvojila še mercedes CLA in ford kuga, a se nista uvrstila v finale. Renault Captur se ni uvrstil v finale, ker se zastopnik ni strinjal s pogoji sodelovanja v finalu. Mazda 6 ni dobila točk po pravilu, da lahko v finalu sodeluje samo en model ene znamke.

Slovenski avto leta 2014 bodo z glasovanjem določili novinarji sodelujočih medijev v posebni oddaji, ki bo na sporedu v soboto, 11. Januarja ob 20.h na 1. Programu TV Slovenija.