Košarkarji Olimpije so sinoči v Stožicah pripravili čudovit večer. Z dobrimi igrami med sezono so prebudili košarkarsko občinstvo in si prislužili nastop v polfinalu Jadranske lige. Včeraj so vse skupaj nadgradili še z zmago nad Crveno zvezdo.

Košarkarji Olimpije so sinoči v Stožicah z zmago nad Crveno zvezdo pripravili čudovit večer

Košarkarji Olimpije so sinoči v Stožicah pripravili čudovit večer. Z dobrimi igrami med sezono so prebudili košarkarsko občinstvo in si prislužili nastop v polfinalu jadranske lige. Včeraj so vse skupaj nadgradili še z zmago nad Crveno zvezdo.

Včeraj izštekan večer na Valu 202, pred dvorano Stožice in tudi v njej. Dolgoletni vztrajni navijači komajda pomnijo, kolikokrat se je po tekmi pred dvorano prepevalo še 20 minut. Prevečkrat se zgodi, kot da imajo v dvorani evakuacijsko vajo, tako hitro naženejo gledalce iz nje. Včeraj so Olimpijini košarkarji po tekmi proslavljali na sredini igrišča, pozneje pa se še vrnili iz garderobe. Pred dvorano prepevanju "šalalala, Olimpija" ni bilo konca.

Včeraj je bil presežen rekord obiska na tekmi jadranske lige v tej sezoni: prvič je bilo po uradnih podatkih na srečanju skoraj 10.000 gledalcev.

Ko sem se po tekmi s kolesom peljal iz Stožic – v izognitev izštekanemu stanju na cesti, sem po perfektnem košarkarskem večeru razmišljal, kaj bi pravzaprav na tej tekmi lahko vsi skupaj doživeli še več. Res nimam ideje. Zmaga nad evroligaško Crveno zvezdo – ob Virtusu je to verjetno najboljše moštvo, ki je letos igralo v Stožicah – po drami, preobratih, ko smo že nekajkrat mislili, da je tekme konec, pa se je še kar sodniško izštekano zapletala.

Na koncu je bila zmaga sladka kot med. Po prvem polčasu dvoboja, ki je bil z neverjetnim ritmom in zelo učinkovit – sem srečal srbskega novinarja. Rekel je:

"Ne me citirati, ampak v nedeljo sem bil v Podgorici na polfinalni tekmi med Budučnostjo in Partizanom. Ta dvoboj v Stožicah je druga dimenzija kot v Črni gori. Kdor bo zmagal v polfinalnem paru med Olimpijo in Crveno zvezdo, bo prvak jadranske lige."

Franci Pavšer