V Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu je na ogled razstava ''Hana Stupica: Ilustracije'', v Galeriji Sloart na Trubarjevi v Ljubljani pa je odprta razstava slik Tine Dobrajc z naslovom ''Balkanske obljube''.

Razstavi, ki sta na ogled v Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu in v Galeriji Sloart na Trubarjevi v Ljubljani

Hana Stupica je ena najpomembnejših predstavnic mlajše generacije slovenskih ilustratork in ilustratorjev, ob tem pa je tudi ena od najmlajših dobitnic nagrade Hinka Smrekarja. Njeno delo odlikuje dovršeno obvladovanje detajlov, ki jih lahko opazimo tudi na razstavi Hana Stupica: Ilustracije v Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu, ki bo na ogled do 11. septembra.

"Zdi se mi, da so moji detajli najpomembnejši predvsem zato, ker se v njih res izgubim. To je tisto, kar se na ilustraciji najbolj veselim, tisto, kar me najbolj privlači. Vedno dokončam slike do zadnje podrobnosti, saj tako ilustracijo lažje sestavljam. /.../ Za otroke je kakovostna ilustracija zelo pomembna, saj jih tako na neki način učimo estetike. Slikanice so prva umetniška dela, ki jih primejo v roke in zato je njihova kakovost res pomembna."

Jolanda Fele