Slovenska politika se te dni ukvarja z zanimivim eksperimentom. Še nikoli doslej se ni zgodilo, da bi opozicija uporabila najmočnejša parlamentarna orodja, ki jim ima proti vladi, še preden je ta sploh nastala. Zakaj? Očitno zato, ker lahko. No, novo vlado bomo kljub temu čez dobra dva tedna dobili. Tedensko perilo v tokratni centrifugi tokrat pereta novinarka Tanja Starič in tonski mojster Vito Plavčak.

Slovenska politika se te dni ukvarja z zanimivim eksperimentom

Minuli teden se je končal z zmago Ukrajine na Evroviziji. Nekaj dni pozneje je dokončno padel Mariupolj. Vojna v Ukrajini se nadaljuje, ruski plin še vedno prihaja v države Evropske unije. Na tuje se je zateklo že več kot šest milijonov ukrajinskih beguncev. Zanimivo sporočilo ima tudi nepričakovano orjaški uspeh srbske predstavnice na Evroviziji. Pesem govori o – kako netipično za to tekmovanje – nevidnih ljudeh brez zdravstvenega zavarovanja. V Sloveniji bi lahko računala na več kot sto tisoč glasov poslušalcev – toliko ljudi je po najnovejših podatkih brez osebnega zdravnika.

Slovenska politika pa se te dni ukvarja z zanimivim eksperimentom. Še nikoli doslej se ni zgodilo, da bi opozicija uporabila najmočnejša parlamentarna orodja, ki jih ima proti vladi, še preden je ta sploh nastala. Zakaj? Očitno zato, ker lahko. No, novo vlado bomo kljub temu čez dobra dva tedna dobili. Paradoks je, da je politični napad novi ekipi morda celo koristil – za nekaj časa je namreč v ozadje potisnil prvi val kritik nove koalicijske pogodbe.

Tedensko perilo v tokratni centrifugi pereta novinarka Tanja Starič in tonski mojster Vito Plavčak.

Tanja Starič