Za slovenski tabor je 71. evropsko prvenstvo v judu, ki ga gosti Sofija že končano. Edino zmago danes je vpisala novinka na prvenstvih Urška Torkar, junakinja tokratne slovenske odprave pa je kar malo presenetljivo izkušena Anka Pogačnik, ki je včeraj prišla do prve posamične medalje na velikih tekmah.

Za slovenski tabor je evropsko prvenstvo v judu, ki ga gosti Sofija končano

Edino zmago danes je vpisala novinka na prvenstvih Urška Torkar, junakinja tokratne slovenske odprave pa je kar malo presenetljivo izkušena Anka Pogačnik, ki je včeraj prišla do prve posamične medalje na velikih tekmah.

"Ko prideš tako daleč, da se boriš za medalje te preplavijo težki občutki. Takrat se je potrebno zbrati in vesela sem, da mi je to uspelo." - Anka Pogačnik

V obeh najtežjih kategorijah prvaka običajno dobimo povsem na koncu in tudi danes bo temu tako. Ob Urški Torkar je danes na blazino stopil še Vito Dragić, ki je po lanski Lizboni že napovedal konec tekmovalne poti, na srečo pa tega dejanja ni uresničil. Junija se bo začelo zbiranje točk za olimpijske igre, na slovenskem seznamu kandidatov za Pariz pa je zdaj 14 judoistov.

Dare Rupar