Aleksander Čeferin je bil vrsto let eden bolj izpostavljenih slovenskih odvetnikov. Globalno prepoznavnost je dosegel leta 2016, ko je bil izvoljen za predsednika Evropske nogometne zveze. Ob nedavnem obisku v domovini je bil gost na predstavitvi avtobiografije nekdanjega podpredsednika NZS-ja Franca Kopatina.

Zanimajo ga vsi, ki imajo radi nogomet, ne samo tisti, ki ga gledajo skozi vrtoglave številke na bančnih računih

Aleksander Čeferin je bil vrsto let eden bolj izpostavljenih slovenskih odvetnikov. Ko je leta 2011 prevzel vodenje Nogometne zveze Slovenije se je podal na sorazmerno novo, a ne povsem neznano področje, saj je pred tem deloval v futsal klubu Litija in pri nogometne klubu Olimpija. Globalno prepoznavnost pa je dosegel septembra 2016, ko je bil na izrednem kongresu izvoljen za predsednika Evropske nogometne zveze.

"Omejujem svoje javno nastopanje. Več nastopam v Sloveniji, ker se mi to zdi korektno do slovenskih novinarjev." - Aleksander Čeferin

Glede na naravo dogodka v Ajdovščini, je seveda beseda nanesla na to, ali morda tudi sam razmišlja ali celo načrtuje, da bi svojo nogometno zgodbo predstavil v knjižni obliki.

Sandi Škvarč