V bližini Antalye je v tem tednu igralo 17 reprezentanc. Ob Sloveniji sta iz evro-afriške napredovali še sosedi Madžarska in Hrvaška, v azijsko-oceanijski skupini pa sta bili najboljši Japonska in Kitajska. Član kitajske vrste pa je bil tudi nekdanji zmagovalec grend slema in eden izstopajočih teniških igralcev v 80-ih Pat Cash. Luka Petrič se je s karizmatičnim Avstralcem pogovarjal o njegovi zmagi v Wimbledonu leta 1987 in o tem, kako se je soočil z zahtevnim življenjem med teniškimi težkokategorniki. Od daleč se zdi vse prelepo, a je lahko precej zahtevno. do te mere, da je Cash sredi svoje kariere zasovražil tenis.

Pogovor z Avstralcem Patom Cashem, danes članom kitajske vrste in enim izstopajočih teniških igralcev v osemdesetih

V bližini Antalye je v tem tednu igralo 17 reprezentanc. Ob Sloveniji, Madžarski in Hrvaški sta napredovali še Japonska in Kitajska.

V Avstraliji je Cash postal izjemno priljubljen tudi zaradi tega, ker je leta 1987 osvojil Wimbledon. Avstralija je takrat nestrpno čakala na novega zmagovalca – 16 let se zdaj ne zdi več tako dolgo obdobje – toda tedaj je bilo, ker so Avstralci prej dolgo prevladovali na tem turnirju.

"Skrbelo me je, da sem edini profesionalni igralec, ki je sredi kariere zasovražil tenis. Mislil sem, da sem nor. Pozneje sem se z Johnom McEnroejem pogovarjal o tem – pa mi je priznal, da je imel enake težave, pa da mu je žal, da si vmes ni vzel polletnega odmora. Vsakič, ko je skušal to storiti, so ga ljudje z bogatimi startninami in drugimi sladkorčki privabili nazaj. Izgorel je, tako kot jaz – tudi Agassi o tem govori v svoji knjigi. Mislim, da ni igralca, ki ne bi imel težave z izgorelostjo v svoji karieri." Pat Cash

Cash pravi, da je tenis zdaj vrhunski in živimo v posebni dobi – s tremi igralci, ki so osvojili vsak po vsaj 20 turnirjev za grand slam. Njegovi cilji so bili skromnejši – osvojiti Wimbledon, domači turnir za grand slam in Davisov pokal. Nikoli ni razmišljal o tem, da bi osvojil pet ali pa deset turnirjev, kaj šele 20, pravi Cash.

Luka Petrič