V oddaji Prostor gremo na ljubljansko avtobusno postajo. Ali veste, da je od prvega javnega natečaja za novo avtobusno postajo minilo 53 let in končno naj bi ta zgodba - z zmago slovenskih arhitektov na mednarodnem zvezdnem natečaju - dobila epilog. Nova avtobusna postaja bo! Dokončali jo bodo do leta 2025.

Projekt naj bi bil dokončan do leta 2025 in obsega nov potniški center, državno in regijsko vozlišče, stanovanja, hotel in trgovine, kot pomemben nov javni objekt pa bo zgrajena tudi glavna avtobusna postaja

V tokratni oddaji Prostor o začetku graditve nove avtobusne postaje v Ljubljani v sklopu projekta Emonika. Projekt naj bi bil dokončan do leta 2025 in obsega nov potniški center, državno in regijsko vozlišče, stanovanja, hotel in trgovine, kot pomemben nov javni objekt pa bo zgrajena tudi glavna avtobusna postaja s parkirno hišo in poslovno stavbo Slovenskih železnic s podpisom ljubljanskega biroja Bevk Perović arhitekti. V oddaji o tem, kako tako obsežen projekt zaznamuje razvoj mesta.

Nina Zagoričnik