Razstava v Koroški galeriji likovnih umetnosti, založba Kulturni center Maribor praznuje 30-letnico delovanja.

Razstava v Koroški galeriji likovnih umetnosti, založba Kulturni center Maribor praznuje 30-letnico delovanja

V Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu so na ogled Nove pridobitve 2010–2022, ki jih dopolnjujejo z znamenitim sklopom Hommáge Tisnikarju in izborom del Štefana Planinca in Bogdana Borčiča.
V zadnjih dvanajstih letih so v Koroški galeriji likovnih umetnosti pridobili skoraj 900 novih del. Skozi glavne vsebinske poudarke in dialoge med deli se izraža tako mednarodna usmeritev KGLU kot tudi njen regionalni značaj.

V nizu privlačnih dogodkov Dnevov knjige v Mariboru sta bila v Univerzitetni knjižnici Maribor tudi odprtje pregledne knjižne razstave in predstavitev zasebne založbe Kulturni center Maribor, ki praznuje 30-letnico delovanja. V tem obdobju se je založba, ki jo vodi Dušan Hedl, z izdajanjem različnega knjižnega gradiva in objavo prvencev mladih, neuveljavljenih avtorjev ter obsežnega glasbenega progama močno umestila v širši slovenski založniški prostor.
Pregledna knjižna razstava ob 30-letnici delovanja založbe Kulturni center Maribor je v Univerzitetni knjižnici Maribor na ogled do 21. maja. Spremlja jo tudi likovna razstava SloPopArt. Sredi maja bosta sledili predstavitvi življenjske knjige Tomaža Brenka Izročilo in antologije pesnika Boruta Gombača Razmerje med strunami.

Jolanda Fele