Mednarodni plesno-gledališki projekt v Anton Podbevšek Teatru odpira sezono Vključeni in Izključeni; v celjskem gledališču pa festival Dnevi komedije predstavlja izbor komedijskih uprizoritev preteklih dveh sezon.

Mednarodni plesno-gledališki projekt v Anton Podbevšek Teatru odpira sezono Vključeni in Izključeni; v celjskem gledališču pa festival Dnevi komedije predstavlja izbor komedijskih uprizoritev preteklih dveh sezon

V Anton Podbevšek Teatru v Novem mestu novo gledališko sezono, ki poteka z geslom Vključeni in Izključeni, začenjajo nocoj s premiero mednarodnega plesno-gledališkega projekta z naslovom Skrito v koreografiji in režiji Sanje Neškovič Peršin:"Je avtorski projekt, ki ima baletno jedro, ampak smo za izhodišče vzeli vmesne prostore baletnega sveta, ki so ponavadi gledalcu nevidni." Predstava je nastala v koprodukciji Anton Podbevšek Teatra in Plesnega teatra iz Ljubljane in v sodelovanju z društvom Not in muzejem in galerijami mesta Ljubljane.

Jubilejni 30. Dnevi komedije v Celju se bodo namesto danes začeli jutri. Za nocoj napovedan začetek festivala z glasbeno-gledališko predstavo Bodi gledališče! namreč zaradi bolezni v ansamblu odpade. Tako bo jutri  30. festival Dnevi komedije v celjskem gledališču odprla predstava Nova rasa Matjaža Zupančiča v izvedbi SNG Drama Ljubljana.
V tekmovalnem programu bo devet najboljših komedijskih uprizoritev preteklih dveh sezon, festival pa bodo zaključili 26. marca z dodatno predstavo in podelitvijo nagrad.

Jolanda Fele