Naša današnja gostja je nekdanja vrhunska smučarka in udeleženka olimpijskih iger v Torinu, Urška Rabič Bevc. Pri desetih letih je zmagala na državnem prvenstvu, po koncu tekme pa imela svoj prvi intervju. Novinar jo je med drugim vprašal tudi, kakšna so njena pričakovanja za nadaljevanje smučarske kariere, a vprašanja, pravi, ni ravno razumela. Zato je na koncu dejala, da pričakuje kar medaljo na olimpijskih igrah. Še danes jo prijatelji radi opomnijo, da niso pozabili na njeno obljubo.

Danes z možem Jakom živita na meji med New Yorkom in Massachusettsom, kjer skupaj delata v smučarski šoli, redno in z veseljem pa se Urška vrača tudi v domačo Mojstrano. Z njo se je pogovarjala Nina Smole.

Nekdanja vrhunska smučarka in udeleženka olimpijskih iger v Torinu

Urška Rabič Bevc je pri desetih letih zmagala na državnem prvenstvu, po koncu tekme pa imela svoj prvi intervju. Novinar jo je med drugim vprašal, kakšna so njena pričakovanja za nadaljevanje smučarske kariere, a vprašanja, pravi, ni ravno razumela. Zato je na koncu dejala, da pričakuje kar medaljo na olimpijskih igrah. Še danes jo prijatelji radi opomnijo, da niso pozabili na njeno obljubo.

"Bila sem vesela nastopa na olimpijskih igrah, ampak ga takrat nisem dovolj cenila. Živim v Ameriki, kjer so mi vsi dali vedeti, da se je težko uvrstiti na igre in je to velika stvar."

Danes z možem Jakom živita na meji med New Yorkom in Massachusettsom, kjer skupaj delata v smučarski šoli, redno in z veseljem pa se Urška vrača tudi v domačo Mojstrano.

"Pridobila sem naziv Director of skiing. Imam približno 900 otrok in nekje od 115 do 125 trenerjev. Moja bistvena naloga je izobraževanje teh trenerjev."

Nina Smole