V Melbournu bo imela Slovenija dve predstavnici. Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta spodbudno začeli sezono, v prvem krogu se bosta pomerili z igralkama, ki ju odlično poznata, favoritinja turnirja pa je domačinka in najvišje postavljena igralka Ashleigh Barty. Podrobneje o odprtem prvenstvu Avstralije in o preklicu vizuma prvemu igralcu sveta Novaku Djokoviću.

V Melbournu se začenja odprto prvenstvo Avstralije

Slovenija bo imela dve predstavnici, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan optimistično pričakujeta začetek prvega turnirja za grand slam sezone.

Zidanškova bo znova med postavljenimi igralkami. V uvodnem krogu bo igrala proti dobri znanki, Nizozemki Arantxi Rus, s katero sta predlani skupaj osvojili dva turnirja dvojic in lani v Avstraliji skupaj prestali strogo karanteno. Tekmica Kaje Juvan bo v Ukrajini rojena Belgijka Marina Zanevska.

Dobra sezona je v veliki meri odvisna od dobrih priprav, obe igralki pa sta v zadnjih mesecih veliko vložili v svoji ekipi:

"Ekipa je zelo pomembna, to so ljudje, s katerimi preživim največ časa. Pomembno je, da se razumemo in da vsi opravimo svoje delo. Tudi tisti, ki niso tukaj, neprestano sodelujejo. Vsi smo uigrani, in čeprav je tenis individualen šport, je v ozadju veliko ljudi, ki dela za to, da lahko jaz na igrišču prikažem dobro igro." Tamara Zidanšek

Prva favoritinja turnirja je sicer domačinka in najvišje postavljena igralka v Melbournu Ashleigh Barty, v najožji krog spada še branilka naslova Naomi Osaka. Pri moških bi bil na stavnicah daleč spredaj Novak Đoković, toda prvi igralec sveta je Avstralijo zaradi težav z oblastmi zapustil še pred začetkom turnirja.

"Jasno je, da je Novak Đoković eden najboljših igralcev v zgodovini, ampak nihče ni pomembnejši od dogodka. Teniški igralci pridejo in grejo, nihče, niti Roger, Novak, jaz ali pred tem recimo Bjorn Borg, ni pomembnejši. Tenis gre naprej. Odprto prvenstvo Avstralije je pomembnejše kot kateri koli igralec." Rafael Nadal

Moški turnir bo znova potekal brez slovenskega predstavnika – Blaž Rola se ni prebil skozi kvalifikacije, Aljaž Bedene pa se vrača po poškodbi.

Luka Petrič