Številka ena tenisa in prvi nosilec odprtega teniškega prvenstva Avstralije, Novak Đoković, še naprej ostaja v negotovosti, ali bo lahko zaigral na prvem turnirju za grand slam v sezoni. Dogajanje je komentiral Jaka Lucu, novinar, velik poznavalec športa, predvsem tenisa in njegovega zakulisja.

Saga Đoković se nadaljuje – stanje ob odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu komentira Jaka Lucu

Ko je predsednik vlade Scott Morrison napovedal novinarsko konferenco ob istem času, kot je bil napovedan žreb, je večina mislila, da bo sporočil novico o Novaku Đokoviću, a se je je premier dotaknil le z enim stavkom. Povedal je, da je odločitev v rokah ministra za priseljevanje, in tako spet razočaral svetovno javnost, saj se zadeva vleče že več kot teden.

Za komentar smo prosili novinarskega kolega, velikega poznavalca športa, predvsem tenisa in njegovega zakulisja, Jaka Lucuja.

"Mislim, da je Novak predvsem nespretno načrtoval svoja pojavljanja po testiranju, za katero še vedno ni povsem jasno, ali je bil rezultat sploh pozitiven ali negativen. Očitno je nekoliko zanemaril dejstvo, da so družabna omrežja ves čas aktivna in da ne omogočajo napak."

Aleš Smrekar