Obiskali smo dva nogometaša, enega dobro poznate, za drugega upamo, da boste v prihodnosti v naših športnih oddajah še slišali. Branko Ilić, dolgoletni član slovenske reprezentance je lani zaključil svojo 20-letno nogometno kariero, Jon Švigelj pa je, poleg igranja za mlajšo selekcijo v domžalskem klubu, tudi del mladinske reprezentance. Jure Jeromen in Nina Smole sta ju obiskala v Domžalah, kjer se je končala kariera enega, za drugega pa tam šele dobro začenja.

V Domžalah smo obiskali Branka Ilića in Jona Šviglja. Vsak po svoje povesta, kakšen je razvoj nogometaša nekoč in danes

Obiskali smo dva nogometaša, enega dobro poznate, za drugega upamo, da boste v prihodnosti v naših športnih oddajah še slišali. Branko Ilić, dolgoletni član slovenske reprezentance, je lani končal svojo 20-letno nogometno kariero, Jon Švigelj pa je poleg igralca mlajše selekcije v domžalskem klubu tudi del mladinske reprezentance. Z obema več o izzivih nogometa nekoč in danes.

"Pogledal sem veliko njegovih tekem. Bil je tudi eden mojih idolov, predvsem zato, ker je igral na istem položaju kot jaz. Imel je zares vrhunsko kariero in igral po najboljših klubih po svetu, česar si želim tudi sam." – Jon o Branku

Branko Ilić se zaveda, da mora biti otroku šport v veselje. Rad se spominja časov, ko je s prijatelji po treningu pred blokom še dolgo v večer vrtel žogo med nogami.

"Dobro vemo, da ima veliko mladih fantov že zelo zgodaj pogodbe. Po eni strani to ni slabo, a hkrati je, saj potem razmišljajo samo o tem. Glede na to, da so mladi, bi morali imeti podporo trenerja in kluba ter se izpopolnjevati, pri tem pa ne misliti na to, kaj delajo drugi. Ko sem bil mlajši, je bilo tega manj. Mi smo razmišljali le o žogi. Tudi ko smo končali trening ali tekmo, smo ostali na igrišču." – Branko Ilić

Na pogovor se je dobro pripravil tudi Jon in Branku še sam postavil nekaj vprašanj. Med drugim je prejel nekaj neprecenljivih nasvetov.

Jure Jeromen, Nina Smole