Aktualno

Kaj dobrega si mladi še obetajo v svoji domišljiji?

Osnovna ideja mednarodnega projekta Disko šola je skupno sodelovanje od 10 do 14-letnih učencev pri snovanju besedil in glasbe

journal-g39f2159a9_1920
Fotografija je simbolična.
foto: Pixabay.com

Po že skoraj dveh letih boja z epidemijo se naši sociologi, psihologi in pedagogi najbolj bojijo razvojnega zaostanka naših najmlajših. Odsotnost šolskega in prijateljskega druženja naj bi prav njim povzročala največje stiske in onemogočala naravno psihosocialno rast mladostnikov. Na srečo so se tudi na tem področju marsikod našle zanimive rešitve, ki otrok niso pustile ob strani.

Mednarodni projekt Disko šola, v katerega so bili vključeni otroci iz Osnovne šole III v Murski Soboti, je pri nas koordinirala Sara Božanič z Inštituta za transmedijski dizajn. Osnovna ideja je bila skupno sodelovanje od 10 do 14- letnih učencev pri snovanju besedil in glasbe ter končnega snemanja male vinilne plošče z dvema avtorskima skladbama.

Otvoritev spletne razstave vizije Murske Sobote v otroških očeh bo v petek, 17. decembra ob 18.00 na povezavi Speculativeedu.eu. Razstava, ki so jo že predstavili v Murski Soboti in Firminyju v Franciji, bo prvič torej zaživela v spletni obliki, v naslednjih dneh pa bo na ogled tudi na Inštitutu za transmedijski dizajn, Einspielerjeva 25.