Končana je novoletna tekaška turneja v dolini Fiemme. Z najboljšo uvrstitvijo Anamarije Lampič, ki začenja priprave na olimpijske igre v Pekingu. Zanimivosti ob koncu deset dnevnega tekmovanja povzemamo v jutranji športni zgodbi.

Zaključek 16. novoletne tekaške turneje

Po 16 letih novoletne tekaške turneje se zdi, da med tekači še vedno ni našla prave podobe. Iz leta v leto so stalnica le tri postaje ter zaključek v dolini Fiemme. V karavani se še vedno sprašujejo ali je ta zaključni vzpon res potreben.

Na vrhu Alpe Cermisa so bili včeraj najbolj zadovoljni Rusi, saj je Natalija Neprjajeva kot prva Rusinja osvojila turnejo. Anamarija Lampič je bila na koncu skupno na 12. mestu. Med moškimi je bil prvi junak Norvežan Johannes Klaebo. S 25 leti je še drugič zmagal turnejo, v karieri je zmagal na skoraj polovici tekem, kjer je nastopil.

Nekateri si za Tour de Ski želijo sprememb. Tudi Lampičeva je dejala, da bi turnejo morali narediti bolj dinamično s kakšno novo disciplino. Mednarodna smučarska zveza nekaj ima pripravljenih, vendar imajo tu glavno besedo Norvežani, ki pa so zelo zvesti tradiciji.

Dare Rupar