Alpski smučarji in smučarke so se v Zagrebu pomerili na dveh nočnih slalomih za svetovni pokal. Čeprav vreme tekmovalcem ni bilo naklonjeno, pa je organizatorjem uspelo izpeljati eno redkih mestnih tekem. Zlata lisica se recimo znova seli v Kranjsko Goro. Podobnosti bomo poiskali v jutranji športni zgodbi.

Moški slalom v Zagrebu odpovedan in nato prestavljen na dan pozneje

V zakulisju odpovedi moškega slaloma se je odvijala prava bitka med vodstvom svetovnega pokala in vodstvom domačega organizacijskega odbora v Zagrebu. Uradne informacije so se na prizorišču pred tekmo spreminjale iz minute v minuto. Začetek tekme je bil najprej preložen, nato so jo tudi odpovedali zaradi premehke proge in premočnega vetra. Nekoliko kasneje so sporočili, da bodo tekmo izpeljali takoj, kmalu pa so jo še dokončno odpovedali. Direktor organizacije Vedran Pavlek je poskrbel, da so slalom prestavili na dan pozneje.

Proračun tekem v Zagrebu je sicer višji od tekem v Sloveniji, saj je Sljeme logistično zahtevno. Prizorišča kot sta Zagreb in Maribor, so trenutno v težkem položaju, ker se po letu 2023 pripravlja prenova svetovnega pokala. Ohranitev tekem je pomembna s finančnega vidika, to pa ne bo lahko, saj je smučarskih okolij, ki si želijo uvrstitve na koledar svetovnega pokala, kar nekaj.

Igor Tominec