Smučarske skakalke prvič tekmujejo ob prehodu v novo koledarsko leto. Silvesterska turneja, kot so poimenovali tekmi na zadnji dan starega in prvi dan novega leta, ponuja vrsto zanimivih zgodb, eno ujamete v jutru na Valu 202.

Leto 2021 se je za slovenski šport končalo, kot so si prireditelji ženske smučarskoskakalne tekme na Ljubnem lahko le želeli

Kolikor so trenutne zdravstvene razmere dovoljevale, je bilo pestro v zadnji noči na Ljubnem, kjer so slovenske smučarske skakalke takoj nadgradile ves trud prirediteljev tudi v izjemen tekmovalni uspeh. Nika Križnar, zadnja zmagovalka svetovnega pokala, ki ji ta sezona nikakor ni stekla po njenih željah in predvsem načrtih, je še enkrat potrdila, da zna biti najboljša takrat, ko je to najpomembneje. V olimpijski sezoni ji ni uspevalo domala nič, višje od četrtega mesta ni zmogla. Glavni trener slovenskih skakalk Zoran Zupančič si je med cilje tokratnega Ljubnega zapisal tudi, da Nika vsaj na eni tekmi pod Rajhovko preseže mejnik, da ji uspe preboj na zmagovalni oder. V svojem slogu, nič kaj malenkostno, je Križnarjeva udarila na vso moč. Vzela je vse. Šele tretjič v sezoni je morala poraz priznati Marita Kramer, ki v tej sezoni nižje od četrtega mesta še ni bila.

Šele drugič je na posamični tekmi na Ljubnem na tekmi svetovnega pokala na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopila Slovenka. Majo Vtič je zamenjala Nika Križnar. Vse skupaj je nadgradila svetovna prvakinja Ema Klinec, ki je bila tretja. Sicer mesto slabša kot lani, ob uspehu svoje reprezentančne in klubske kolegice iz Žirov pa je bila tudi ona radostno vesela ob vstopu v olimpijsko leto zimskih športnic in športnikov.

Dare Rupar