V času pretočnih storitev nikoli ni prepozno ali prezgodaj za ekran, zato vas vabimo pred televizijski ekran. Na prvi program Televizije Slovenija prihaja prvi del nove serije Leninov park, ki je nastala na podlagi knjižne predloge pisatelja Tadeja Goloba in predstavlja nadaljevanje uspešne televizijske serije Jezero izpred dveh let. O pričakovanjih, pisateljskem delu, nesreči in novem romanu, ki bo predvidoma izšel pomladi.

Pogovor s pisateljem kriminalnih uspešnic Jezero, Leninov park, Dolina rož in Virus Tadejem Golobom

Tadej Golob je avtor kriminalnih uspešnic Jezero, Leninov park, Dolina rož in Virus. Pravi, da mu je poleti težko pisati, pozimi je to v megleni Ljubljani veliko lažje, ker nima občutka, da kaj zamuja. Nadaljevanke Leninov park si pred predvajanjem še ni ogledal.

"Nervozen sem bil pred ogledom Jezera, pred Leninovim parkom pa niti ne. Pri Jezeru sem bil preprosto tako prestrašen, da nisem mogel uživati."

Za prizorišče umora v drugem romanu je izbral Leninov park. "Ta Argentinski park na neki način simbolizira novejšo zgodovino Slovencev. Ime Leninov je dobil po vojni, po tem je še velikokrat zamenjal ime. Za prizorišče umora sem ga izbral delno zaradi imena, delno pa zato, ker so me na RTV prosili, naj si izberem kaj bližjega, ker ne bi več hodili v Bohinj."

Pred Jezerom je delal kot novinar, zdaj pa se lahko preživlja izključno od pisanja. "Neskončno sem hvaležen in to znam ceniti. Tisti pomisleki, ki so se pojavljali na začetku, da se bom naveličal pisanja in da bom moral najti kaj novega, so se zdaj polegli." Kako pa se spopada z odzivi gledalcev?

"Upam, da so ton uredili, a ne dvomim, da ljubitelji ne bodo našli česa drugega. Nimam ne Facebooka, ne Instagrama, ne kaj podobnega. Odzivov tako ne spremljam."

Njegovo pisanje pa se ne bo končalo z Virusom, napovedal je že peto knjigo, ki bi morala iziti na letošnjem knjižnem sejmu. Ker ga v avtorju ljubi obliki ni bilo, si je za pisanje vzel malo več časa. Nov roman lahko pričakujemo spomladi.

Prvi del nadaljevanke Leninov park bo na sporedu prvega programa Televizije Slovenija v nedeljo, 9. januarja, ob 20. uri. 

 

Maruša Kerec