Januarski CES je največji sejem zabavne elektronike na svetu in velja za enega največjih dogodkov na tehnološkem koledarju. Letos izpostavlja tehnologije za zdravje, električno mobilnost in vse vrste in oblike zaslonov. Iz Las Vegasa se oglaša Nika Kramžar, vodja marketinga podjetja Chipolo, enega redkih slovenskih podjetij, ki vsako leto razstavlja na Cesu. Podjetje Chipolo je že leta znano po pametnem obesku, ki sledi ključem ali drugim predmetom, Apple pa se je s svojo različico obeska na trgu pojavil šele pred kratkim. Hkrati so pot v aplikacijo Find My odprli tretjim podjetjem, tudi Slovencem. V aktualni epizodi o sodelovanju z velikimi in podobnih pomembnih odločitvah, originalnosti in varnosti.

Zapiski in vse povezave te epizode so na val202.si/odbita

Sejem CES 2022, domač (Chipolo) ali Applov (AirTag) pametni obesek in PizzApp. Nika Kramžar je vodja marketinga v podjetju Chipolo

Januarski CES (Consumer Electronics Show) v Las Vegasu je največji sejem zabavne elektronike na svetu in velja za enega največjih dogodkov na tehnološkem koledarju. Letos izpostavlja tehnologije za zdravje, električno mobilnost in vse vrste in oblike zaslonov. Zaradi številnih omejitev, povezanih s pandemijo koronavirusne bolezni, je tokrat pritegnil manj ljudi in podjetij, a vseeno postregel s tehnologijami, ki bodo v prihodnosti zaznamovale naša življenja.

Iz Las Vegasa se oglaša Nika Kramžar iz podjetja Chipolo, enega redkih slovenskih podjetij, ki vsako leto razstavlja na Cesu.

Zapsiki:

Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Dosegljiva sva tudi na naslovu: odbita@rtvslo.si

Anže Tomić, Maruša Kerec