Trine Slabe z družino od lani poleti živi v Severni Karolini v glavnem mestu Raleigh, kamor so se preselili, ker je njen oče dobil ponudbo za vodenje ženskega odbojkarskega programa na znani univerzi v Severni Karolini. Septembra letos je izdala svojo prvo skladbo Soulmate.

Osebnoizpovedna ljubezenska zgodba, v kateri se bo marsikdo našel, saj govori o dveh sorodnih dušah, ki sta povezani, ne glede na razdaljo

Šestnajstletna Trine Slabe se je z družino, zaradi službe staršev, v Združene države preselila leta 2015. Dobro leto zdaj biva v Severni Karolini, kjer se življenje bistveno razlikuje od našega: "V Sloveniji je vse na dosegu roke, v Ameriki tega ni, še posebno ko pride do javnega prevoza, a odtehta to, da lahko že s 16 leti voziš avto. Opažam tudi kulturne razlike, predvsem se tam mladi ne družijo na tak način kot v Sloveniji." 

"Druženje v Ameriki je drugačno, saj dobivanje na pijači ali naključnjih druženjih ni v njihovi kulturi. Vse je načrtovano, nič spontano."

Nekateri izvajalci drugim očitajo, da ustvarjajo glasbo za TikTok. Skladba, ki uspe na tej platformi, težko ostane preslišana. Tudi Trinino skladbo najdemo gor. 

"TikTok je trenutno najboljša platforma za pevce. Tisti, ki se znajo dobro promovirati, lahko hitro pridobijo veliko oboževalcev po vsem svetu."

Njen načrt je v prihodnjih šestih mesecih izdati mini album, kar bo tudi povečalo možnost nastopanja. Zelo rada bi nastopila tudi v Sloveniji. 

 

Neja Jerant