Modni oblikovalec z edinstveno, ekstravagantno estetiko in vesoljskimi idejami, ki zelo rad šiva, reciklira, barva in improvizira, se spretno poigrava z blagom in ustvarja raznovrstne teksture. Poleg uspešnih modnih nagrad, priznanj in kolekcij, je Jan Brovč sodeloval tudi z nekaj vidnejšimi imeni slovenske glasbe - na primer s Senidah, Zalo in Gašperjem, z zasedbo Mrfy. Trenutno svoja zgodnja jutra (ko ne ustvarja kostumov v SNG Opera in Balet Ljubljana) posveča novi modni kolekciji.

Ko ljudje vidijo kreacije 25-letnega modnega oblikovalca z vesoljskimi idejami Jana Brovča, rečejo: Ojoj, kaj je to?

Modni oblikovalec z edinstveno, ekstravagantno estetiko in vesoljskimi idejami, ki zelo rad šiva, reciklira, barva in improvizira, se spretno poigrava z blagom in ustvarja raznovrstne teksture. Poleg uspešnih modnih nagrad, priznanj in kolekcij je Jan Brovč sodeloval tudi z nekaj vidnejšimi imeni slovenske glasbe, na primer s Senidah, Zalo in Gašperjem, z zasedbo Mrfy. Trenutno svoja zgodnja jutra (ko ne ustvarja kostumov v SNG Opera in balet Ljubljana) posveča novi modni kolekciji.

"Oblikujem visoke prikazni, vesoljce, zunajzemeljska bitja, ki so zelo barvita, velikih volumnov. Ko hodijo, ko se premikajo, dajejo take šumeče zvoke različnih materialov. Ko jih boste videli, boste rekli: Kaj?! Kaj je to?"

Skicira bolj malo, na koncu niti ne ve, kako bo videti kos. "Delam zase, poskušam čim manj načrtovati, ker ne gre nič po načrtu." Uporablja tudi veliko reciklaž pri postopkih izdelave odštekanih oblačil. "Recikliral sem že škatlo jajc, porcelanaste lutke, traktorsko gumo ... Obleko imam namen narediti tudi iz pravega padala."

Katja Stojnič