Pod največji uspeh lanske zime je podpisana ženska skakalna reprezentanca - na čelu z dobitnico velikega kristalnega globusa Niko Križnar in svetovno prvakinjo s srednje naprave Emo Klinec. Skakalke letos čaka rekordno število tekem z vrhuncema na Ljubnem, kjer bodo silvestrovale, in na olimpijskih igrah v Pekingu.

Začetek sezone ženskih smučarskih skokov

Pod največji uspeh lanske zime je podpisana ženska skakalna reprezentanca na čelu z dobitnico velikega kristalnega globusa Niko Križnar in svetovno prvakinjo s srednje naprave Emo Klinec. Dobro delo naših skakalk pod vodstvom Zorana Zupančiča se je nadaljevalo tudi poleti, ko je Urša Bogataj osvojila poletno veliko nagrado, drugič zapored so Slovenke osvojile tudi poletni pokal narodov, kar je velika želja naše reprezentance tudi za zimsko sezono.

"Tri punce so izredno močne, če se nam izide jih je lahko tudi pet. Vesel sem, da mlade pritiskajo. V glavni ekipi se vedno lahko zgodi, da katera ni v formi in v takih primerih je super, da imaš dobro zaledje. Smo močna reprezentanca, najmočnejše punce imajo visoke cilje - stopničke. Če tega ne bo, bomo verjetno malce bolj mrkih obrazov." - Zoran Zupančič

Skakalke čaka rekordno število tekem z vrhuncema na Ljubnem, kjer bodo silvestrovale, in na olimpijskih igrah v Pekingu.

V ekipi za prvo tekmo so Nika Križnar, Urša Bogataj, Ema Klinec, Špela Rogelj, Jerneja Brecl in Nika Prevc.

Luka Dolar