Ime tedna je postala Karmina Šilec, režiserka predstave Threnos, ki je nastala v produkciji Carmine Slovenice in izvedbi ansambla Choregie. Zanjo so prejeli mednarodno nagrado Music Theatre Now, ugledno priznanje vodilnega mednarodnega tekmovanja prvih produkcij novih glasbeno gledaliških del.

Ime tedna je postala Karmina Šilec, režiserka predstave Threnos, za katero so ustvarjalci prejeli mednarodno nagrado Music Theatre Now

Ime tedna je postala Karmina Šilec, režiserka predstave Threnos, ki je nastala v produkciji Carmine Slovenice in izvedbi ansambla Choregie. Zanjo so prejeli mednarodno nagrado Music Theatre Now, ugledno priznanje vodilnega mednarodnega tekmovanja prvih produkcij novih glasbeno-gledaliških del.

"Sporočilo predstave je posebno. Predstavljamo odnos sodobne družbe do produkcije mesa. Je kot neki rekviem za živali, v tem smislu, kako osmišljati trikotnik med industrijo, človekom in živaljo ter kako dati živali glas v tem strašljivem odnosu do produkcije naše hrane."

"Odnos do živali je tudi odnos do narave ter posledično tudi odnos do nas samih," še poudari. Sporočilo torej ni samo enosmerno.

"Lanska premiera je bila prav na predvečer prvega zaprtja, ko smo se še spraševali, od kod izvirata ta strašljivi virus in bolezen. Takrat sta predelovalna industrija in odnos do živali kar nekako visela v zraku. Lahko bi rekli, da je Threnos prišel ob pravem času."

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Kandidatki sta bili še:

Saša Bajt, raziskovalka rentgenske mikroskopije na hamburškem raziskovalnem centru, ki je za pomembne dosežke pri spodbujanju in vzpostavitvi razvejanega mednarodnega sodelovanja s Slovenijo pri vrhunskih znanstvenih raziskavah, prejela priznanje ambasadorka znanosti Republike Slovenije. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Daniela Candillari, pianistka in dirigentka, ki ji je uspel velik mednarodni preboj. Nekdanja članica Opere in baleta SNG Maribor, ki od leta 2012 živi in ustvarja v ZDA, je dirigirala enemu najuglednejših orkestrov na svetu v newyorški Metropolitanski operi. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel